CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, anayasa değişikliği için mecliste 'evet' oyu kullanan milletvekillerinin sandıkta 'hayır' oyu atacağını savundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kağıthane’de vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu, vatandaşlara ‘sandığa gitme’ çağrısında bulundu.
CHP Milletvekilli Deniz Baykal, referandum mitingleriyle ilgili ''Bir tantanalı kampanya. Ama kof. İçi, dibi yok. Milletin parası ile 24 televizyonda canlı yayın yapıyorlar sabah akşam. Milletin yarısına da terörist diye küfür ediyorlar'' dedi.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: ''Yalanla, dolanla insanların beynine girdiler. Onlar semizleşip zenginleşirken, ülkenin içi boşaldı. Sonuçta; içi boşaltılmış, dünyada dostu kalmamış, istenmeyen, kovulan, itibarsız bir memleket kaldı size.''
MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, referandum sürecinde savcılar ve hakimler tarafından tehdit edildiğini belirterek, ''Elinizden geleni ardınıza koymayın. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın, demirden korksaydık trene binmezdik'' dedi.
Saadet Partisi İl Başkanlığının bulunduğu binaya asılan 'Evet’ pankartı indirildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa teklifinin oylanacağı referandumun öncesinde çıktığı yurt gezisi kapsamında 1 Nisan Cumartesi bugün Karabük ve Kastamonu'da olacak.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda neden #hayır dediklerini bugün İstanbul'da Muhtarlar, STK temsilcileri, iş dünyası ve halk buluşmasında anlatacak.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Edirne F Tipi Cezaevi’nde bu sabah başlattığı açlık grevini sonlandırdı.
Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal Anayasa değişiklik teklifi nedeniyle yapılacak referandumda neden #Hayır dediklerini anlatmak için 1 Nisan'da Bursa'da olacak...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe'nin vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayınladı.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu referandum çalışmaları için bulunduğu Burdur'da, 'Fesih yetkisi 80 milyonun iradesini yok saymak, TBMM'yi saraya bağlamaktır' dedi.
CHP Genel Balkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Ya evet diyeceğiz, geriye gideceğiz, ya hayır diyeceğiz demokrasimizi güçlendireceğiz.
CHP'li vekil Kazım Arslan, Bakan Zeybekçi'nin CHP ve Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalarını eleştirerek, ''Zeybekci bıraksın konuyu şahsileştirmeyi, ülkesine sahip çıksın, savunulacak tek bir tarafı varsa anayasa paketini konuşsun'' dedi.
CHP Milletvekili Muharrem İnce, ''Onlar neden 'evet' dediklerini anlatabiliyorlar mı, hayır. Neden, malına güvenmiyor. Mal defolu. Aynı Kemal Sunal filmi gibi, köpürmeyen sabun, kesmeyen jileti satmaya çalışıyorlar'' dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi 16 Nisan Pazar günü gerçekleşecek referandum öncesinde tüm vekilleri ve parti mensuplarıyla çalışmalarını sürdürüyor. Referandum öncesinde CHP Yalova vekili Muharrem İnce’de Bartın ve Zonguldak’ta #Hayır'ı anlatacak.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda neden #hayır dediklerini bugün Burdur ve Isparta'da Muhtarlar, STK temsilcileri, iş dünyası ve kanaat önderleri ile buluşmalarında anlatacak.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, amatör spor kulüp yöneticileri ve sporcularla bir araya geldi.
AKP ve MHP 'Evet' çıkması durumunda uyum yasalarının nasıl yapılacağını planlıyor. MHP uyum yasaları için 6 aylık süreyi yeterli görmüyor, 2019'a kadar yeni sisteme ancak hazır olunacağı düşünülüyor.
Erdoğan, Sarıyer'deki 'Hayır' çadırına yaptığı ziyaretle ilgili konuşurken kendisine Yavuz Sultan Selim Köprüsü için yöneltilen eleştirilere 'Köprünün adını Tayyip Erdoğan koymadım, ne kadar mütevazıyım görüyorsun' diye yanıt verdiğini söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gündeminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Soylu Kılıçdaroğlu için, 'Uzayda yaşamış olabilir mi bu? Uzay yaratığına benziyor' dedi.