CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Anayasa değişikliğiyle partili cumhurbaşkanına sınırsız yetkiler verildiğine dikkat çekerek, “Bu anayasa değişikliği egemenliği milletten alıp tek kişiye verecektir. Kişilere güvenerek anayasa yapılmaz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı twitter üzerinden paylaştığı mesajda, "Millet can korkusuyla yaşarken, yas tutarken, çözüm mercii olan TBMM’yi bir kişinin başkanlık hırsı için meşgul etmenizi bu millet unutmaz" dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 'Ortadoğu'ya ayar çekmeye çalışan küresel güçlere haddini bildireceğiz' dedi.
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen: 330'u bulurlarsa OHAL şartlarında bir kampanya ile Kenan Evren'in 30 yıl önce yaptıklarından bir farkı olmayacak.
Kaymakamlar Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Ülkemize ciddi katkı sağlayabilecek kişiler var. Bu insanları vatandaşlığa almak için şu anda çalışmalar yürütülüyor" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım büyükelçilere konuştu: Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlar, Türkiye güvende olamazsa Avrupa hiç güvende olmaz. Terörün olmadığı yer mi var, bizde bir olay oluyor bir gün sonra Avrupa'da ABD'de oluyor.
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ""Dünyada yetkilerin tek elde toplandığı bir örnek yoktur. Tarihte de yoktur. En son örneği Hitler'dir" dedi.
CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Ayşe Zeki Sayan İlkokulu'nun yerine yapılan yeni binaya Ortatepe İmam Hatip Ortaokulu'nun taşınmasını meclise taşıdı.
Anayasa görüşmelerinin sürdüğü Meclis'te teklifin maddelerinin görüşülmesi üzerine oylamanın gizli yapılması gerekiyordu. Açık oy kullanan Recep Akdağ, 'Suç işliyorsun' diyen CHP'lilere, 'Hadi lan. Suç işliyorum sana mı soracağım' diye yanıt verdi.
347 AKP ve MHP'linin katıldığı oylamada 338 kabul oyu çıktı. Bu AKP-MHP bloğunda 9 ismin 'kabul oyu vermediği' anlamına geliyor. Peki çatlak hangi partide?
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ,'bizim yaptığımız Atatürk anayasalarına dönmektir' diyerek başkanlık sistemini savundu.
Edirne F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis Genel Kurulunda görüşülen anayasa değişikliği teklifiyle ilgili Meclis Başkanlığına bir dilekçe gönderdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı tedavi gördüğü Hastane'de ziyaret etti.
TBMM Genel Kurulunda, AKP'nin anayasa değişiklik teklifinin görüşmeleri, usul tartışmasıyla başladı.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Emeğin başkenti, emeklinin başkentine dönüştü. Zonguldak nüfusu küçüldü, ekonomisi küçüldü, Zonguldak iflas eden bir kent hâline geldi” dedi.
CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve CHP’li milletvekilleri, Adana'da yaşanan hava kirliliğini meclise taşıdı.
CHP'li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu, STK üyeleri ve avukatlardan oluşan grup, Meclis Dikmen Kapısı önünde çevik kuvvet ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti...
Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Kazım Arslan, mevcut iktidar ile Cumhurbaşkanı’nın OHAL'in verdiği yetkileri aşarak devletin ayarlarıyla oynadığını ileri sürdü.
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kütahya ilinin sorunlarının çözümü için dört bakana yazılı soru önergesi sundu.
CHP'nin, Anayasa değişikliği teklifine neden karşı olduğunun halka ayrıntılarıyla anlatılmasının önemine vurgu yapılan toplantıda, milletvekillerinin de TBMM'de ''direniş''ini sürdürmesi gerektiği belirtildi.
Sakarya'nın Serdivan İlçesi'ndeki bir alışveriş merkezinde 'Türkiye laiktir, laik kalacak' yazılı pankart açıp slogan atan 3 gence bazı kişiler saldırdı. Özel güvenlik görevlileri gençleri polise teslim etti.