loading
close
SON DAKİKALAR

Siyasi tutuklulara tahliye ve avukatlarla görüş yasağı!

Siyasi tutuklulara tahliye ve avukatlarla görüş yasağı!
Tarih: 17.07.2016 - 18:36
Kategori: Gündem

Cezaevlerinde bulunan siyasi tutsakların tahliyeleri durumunda ikinci bir emre kadar serbest bırakılmaması talimatı verildi.

Cezaevlerinde bulunan siyasi tutsakların tahliyeleri durumunda ikinci bir emre kadar serbest bırakılmaması talimatı verildi. Ayrıca müvekkilleriyle görüşe giden avukatlar da hiçbir resmi belge olmaksızın görüş yasağına tabi oldular.

Haberdar'dan Evrim Kurdoğlu'nun haberine göre; Adalet bakanlığı ceza ve tevkif evleri genel müdürlüğü tüm cezaevlerine siyasi tutukların ikinci bir emre kadar serbest bırakılmamasını bildiren yazı gönderdi.

Bu yazının ardından Türkiye’nin farklı illerinden bulunan siyasi tutuklar avukatlarıyla görüştürülmüyor. Mardin Cezaevin’deki müvekkillini görmeye giden avukat Yunus Muratakan cezaevi tarafından görüşün engellendiğini söyledi. 
Muratakan görüş engelini şöyle değerlendirdi:

“Ben Mardin Cezaevine gittim, bir arkadaşım Diyarbakır, bir diğer meslektaşım Silivri Cezaevine görüşe gittik. Hiçbirimiz de görüşemedik. Bunun sebebini sorduğumuzda da herhangi resmi bir açıklama ya da belge sunmadılar. Sadece cezaevi müdürünün kararı olduğu söylendi. Ancak bu hukuksuz bir uygulamadır. Cezaevi müdürü olağanüstü bir durum olmadığı sürece böyle bir uygulama yapamaz. Bu görevi kötüye kullanmaktır. Tutuklu haklarının ihlalidir.”

Özgür Hukuçular Derneği'nden yapılan açıklamada "Cezaevlerinde avukatların görüş yapmasının yasaklandığı bildirilmiştir. Hukuka aykırı bu yasağın ne kadar süreceği bilinmiyor. Yasağa ilişkin henüz yazılı bir talimat tarafımıza verilmediği gibi görüş taleplerimize de yazılı olarak cevap verilmemekte.Cezaevlerinde avukatların görüş yapmasının yasaklanması keyfi olup bu yasağın hukuki bir dayanağı bulunmamaktadır. Cezaevlerinde bu süreçte yaşanabilecek hak ihlalleri sebebiyle endişeliyiz. Avukat görüşleri derhal başlatılmalıdır. Hukuka aykırı olan yasağa ilişkin tüm hukuki başvurular derneğimiz avukatları tarafından gerçekleştirilecektir
" ifadelerine yer verildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları