loading
close
SON DAKİKALAR

Skandal Etik Komisyonu

Skandal Etik Komisyonu
Tarih: 11.02.2012 - 23:20
Kategori: Siyaset

Kamu Görevlileri Etik Kurulunun, görevini yerine getirmede etik davranmadığını tespit ettiği Belediye Başkanı Yusuf Uzun 'un seçtiği Etik Komisyon üyelerinin de şaibeli ilişkilerde yer aldığı belirlendi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un, eski iş ortağı Ali Gençbay'ı  başkan yardımcılığına atamasının ardından yapılan bir şikayet sonucu Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun, Başkan Uzun'un davranışını etik bulmamasının ardından yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

Kamu görevini yerine getirme esnasında etik davranmadığı, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından yapılan bir incelemeyle tespit edilen Beylikdüzü Belediye Başkanı  Yusuf Uzun'un, belediye personelinden seçtiği Etik Komisyon Başkanı  ve bir üyesinin de şaibeli olaylarda yer almış olması, Komisyon'un güvenirliliğinin de sorgulanmasını gündeme düşürdü.

Görevi; kamuda etik kültürünü yerleştirmek, kamu görevlilerinin görevlerini yürütürken uymaları gereken etik davranış ilkelerini belirlemek, bu ilkelere uygun davranış göstermeleri açısından onlara yardımcı olmak ve görevlerin yerine getirilmesinde adalet, dürüstlük, saydamlık ve tarafsızlık ilkelerine zarar veren ve toplumda güvensizlik yaratan durumları ortadan kaldırmak suretiyle kamu yönetimine halkın güvenini artırmak toplumu kamu görevlilerinden beklemeye hakkı olduğu davranışlar konusunda bilgilendirmek ve kurula başvuru usul ve esaslarını düzenlemek olan Etik Komisyonu'nda görevlendirilen, Komisyon Başkanı M. Zeki Çanakçı ve üye Bayram Turhan'ın 2009 yılında Beylikdüzü Belediyesi'ne yapılan operasyon sonrasında isimlerinin soruşturmada geçiyor olması, "Bu nasıl Etik Komisyonu" sorusunu öne çıkarıyor.

Etik Komisyon Başkanı M. Zeki Çanakçı'nın, Beylikdüzü Belediyesi'ne ait bir arazinin 2008 yılındaki satış ihalesinde, ihaleye giren firma ile belediye başkanı  arasında aracılık yaparak, dönemin belediye başkanına hitaben, "Başkanım onun kefili benim. Ben kendisi ile görüştüm, bunlar normal şeyler dedi, bende Cumartesi gider görüşürüm. Ama bugün tapuyu almam lazım, bu şart” beyanı yetkililerce tespit edilmiş, birkaç görüşmesi daha olduğu da belirlenmişti.

Etik Komisyon üyelerinden vekaleten Beylikdüzü Beledyesi Zabıta Müdürlüğü'nü yapan Bayram Turhan ise, 2009 yılında yapılan operasyon neticesinde tutuklanmış ve bir süre cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Savcılık tarafından hakkında değişik suçlardan dolayı cezalandırılması talep edilen Bayram Turhan, örgüt üyesi olmak, icbar yoluyla haksız kazanç  elde etmek gibi bazı suçları işlediği iddiasıyla halen yargılanıyor.

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından, kamu görevini yerine getirirken etik davranmadığı  tespit edilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un seçtiği Etik Komisyon Başkanı ve bir üyesinin de isimlerinin şaibeli ilişkilerde geçmiş olması, Beylikdüzü Belediyesi'nin kurumsal itibarının zedelendiğini işaret ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları