SODEV Başkanı Erol Kızılelma, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik ilkesinin yeni Anayasa’da yer almaması gerektiğine ilişkin açıklamaları ardından yazılı bir açıklama yaptı.
SODEV Başkanı Erol Kızılelma, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik ilkesinin yeni Anayasa’da yer almaması gerektiğine ilişkin açıklamaları ardından yazılı bir açıklama yaptı.
Kızılelma'nın açıklaması şöyle:
Laiklik demokrasinin ayrılmaz bir parçasıdır. Laiklik din ve vicdan özgürlüğü demektir. “Dindar bir anayasa” ve din devleti özlemleri, farklı inançların yok edilmesinin yolunu açar.
Maalesef dünya, siyasal İslam eliyle Ortaçağ bağnazlığına doğru sürüklenmektedir. İran’da Şah yönetimini devirerek iktidarı ele geçiren siyasal İslam, ülkemizde ise, anlaşılan farklı bir yol izleyerek, demokrasiyi kullanarak iktidarı ele geçirmek yolunu seçmiştir. Yani, kendilerine iktidar yolunu açan demokrasiyi yıkarak iktidarı gaspetmek istemektedirler. Laikliğin yok edilmesi, din devleti kurulması, bizi nefes alamaz duruma düşürür. Asla kabul edilemez.
Türkiye koyu bir karanlığın içine itilmektedir. Cumhuriyetimizin aydınlanma yolunda attığı adımlar engellenmiş ve kazanımlar geriletilmiştir. Şimdi bu karanlığı dağıtacak yeni bir aydınlanma ve demokrasi atılımına ihtiyaç bulunmaktadır. Gerçekten demokrat olanların, bu olumsuz gidişe güçbirliği halinde karşı koyması zorunludur. Demokrasimizi, laikliği koruyamazsak yaşamak hepimize haram olacaktır.
Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü