loading
close
SON DAKİKALAR

SODEV'den; BirGün, Cumhuriyet, Evrensel ve Yurt'ta ödül

SODEV'den; BirGün, Cumhuriyet, Evrensel ve Yurt'ta ödül
Tarih: 16.01.2015 - 16:46
Kategori: Sendika

SODEV Başkanı Erol Kızılelma basın açıklamasıyla; 'İfade ve Basın özgürlüğü adına 4 cesur gazeteye SODEV ödülü veriliyoruz' dedi.

SODEV Başkanı Erol Kızılelma basın açıklamasıyla; 'İfade ve Basın özgürlüğü adına 4 cesur gazeteye SODEV ödülü veriliyoruz' dedi.

Hem ülkemizdeki baskıcı rejimin hem de dünyadaki radikal grupların tehditleri nedeniyle, basın ve ifade özgürlüğü sorununun evrensel boyutta ele alınması ve artık yaşamsal nitelik edinmiş olan bu konuda yine evrensel bir dayanışmanın yükseltilmesi gerekmektedir.

Türkiye’de anayasal sınırlar dışına çıkan ve en azından meşruiyeti tartışılmaya başlanan bir iktidarın, ayakta durabilmek için basına baskı ve sansüre başvurması, demokrasimiz açısından vahim bir görünümü vermekteyken; Fransa’da yaşananlar bu konudaki duyarlılıkları daha da arttırmıştır.

SODEV’in, her yıl verdiği “İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü”nün, basın ve ifade özgürlüğü konusundaki mücadeleye katkısı olacağı inancıyla, bu alandaki baskılara boyun eğmeyen tutumları nedeniyle 4 değerli gazetemize BirGün, Cumhuriyet, Evrensel ve Yurt verilmesi kararlaştırılmıştır. Ödül seçici kurulunun, bu gazetelerimizle dayanışmanın gösterilmesi ve mücadeleye katılması gerekenlere örnek olması doğrultusunda verdiği bu kararın gerekçesi, kurul sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu tarafından, 22.01.2015, Perşembe günü 17.00’de Taxim Hill Otel’de düzenlenecek bir törende açıklanacak ve bu gazetelerimizin yayın yönetmenlerine/temsilcilerine ödül plaketleri verilecektir. Bu törenden sonra da, bu gazetecilerimizin basın ve ifade özgürlüğü konusundaki görüşleri alınacaktır.

Bu vesileyle, basına ve gazetecilere yönelik her türlü baskıyı ve yasakçı anlayışları bir kez daha kınar, tüm demokratları daha iyi bir dünya için mücadelelerini ortaklaştırmaya çağırırız.

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları