loading
close
SON DAKİKALAR

Sokağın Meclisi!

Sokağın Meclisi!
Tarih: 11.02.2012 - 23:32
Kategori: Sendika

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından ''temel insanlık haklarını savunmak'' için 8 Ekimde ''Sokağın Meclisi'' adlı miting düzenlenecek.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, mitingle ilgili bilgi vermek üzere düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bugüne kadar halkın mutluluğu ve refahı, ülkesinin esenliğini düşünen ve politikalarının merkezine bunları alan bir siyasi hükümet tarafından yönetilmediğini ileri sürdü.

Türkiye'nin, ekonomik, siyasal ve sosyal alanlarda büyük bir çözümsüzlük içinde olduğunu savunan Özgen, küresel krizin de etkisiyle işsizliğin artığını, yoksulluk ve açlığın artık gözlerden gizlenemeyecek bir duruma geldiğini söyledi.

Özgen, bu gidişat doğrultusunda her yeni günün, geçen günü aratır nitelikte olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

''İnsanın insanca yaşayabileceği alan gittikçe daralmakta, güvencesizlik, geleceksizlik, işsizlik, sefalet, adaletsizlik alabildiğine yaygınlaşmakta ve halk kesimleri hükümet tarafından azarlanıp horlanmakta, buna karşı çıkan, sesini yükselten muhalif dinamikler ise ya şiddetle cezalandırılmakta ya da şeytanı bile şaşırtan yöntemlerle derdest edilmektedir.

Anayasa referandum sürecinde kamu emekçilerine 'toplu sözleşme düzeni getiriyoruz' denilmişti. Oysa gündeme getirilen 4688 sayılı Yasa'daki değişiklik ile bırakın özgür toplu sözleşmeyi, kamu emekçilerinin grev hakkı bile engellenmektedir. Özel istihdam büroları ile emekçiler köleleştirilmeye, Torba Yasa ile emek sömürüsü daha da artırılarak emekçilerin sürgün edilmelerine ve güvencesizleştirilmelerine yasal kılıf uydurulmaya, Ulusal İstihdam Stratejisi adı altında, 12 Eylülcülerin bile cesaret edemediği biçimde kıdem tazminatları kaldırılmaya, özel ve kamu alanı sermayeye peşkeş çekilmeye, emek değersizleştirilmeye çalışılmaktadır. KHK'larla kamu hizmetlerinin tasfiyesi/ticarileştirilmesi süreci tamamlanıp güvencesiz istihdam olağan hale getirilmektedir.''

Siyasal iktidarın, gerçekten demokratik bir toplum yaratma ve onlarca yıldır sürdürülen baskıcı politikalardan arınma anlamına gelecek bir toplumsal dönüşüm programının olmadığını iddia eden Özgen, tam aksine genel seçimlerden aldığı çoğunluk iradesini, devlet ve toplum üzerinde tam bir tahakküm kurma gerekçesiyle kullandığını savundu.
Özgen, etnik ve dinsel kökenli farklılıkların, toplumsal barışı sağlayacak yönde çözüme kavuşturulamadığını iddia ederek, şunları kaydetti:

''Türkiye'de, çoğulculuk adı altında tekseslilik, ileri demokrasi adı altında yeni bir diktatörlük biçimleniyor. Bütün ötekileştirilenleri, mağdurları, ezilenleri, yoksulları, işsizleri, kadınları, gençleri, çevrecileri, barış yanlılarını seslerini birleştirip, daha yüksek haykırmaları ve düzenin yeni yüzüne karşı insanca yaşamı savunmaları için 8 Ekim'de Ankara'daki 'Sokak Meclisi'ne katılmaya çağırıyoruz.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları