loading
close
SON DAKİKALAR

Sokak'ta müziğe özgürlük!

Sokak'ta müziğe özgürlük!
Tarih: 23.05.2012 - 12:11
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sokak sanatçıları, kendilerine yönelik haksız uygulamaları protesto etmek için bir araya geliyor...

Sokak Sanatçıları, son zamanlarda artan hakısız uygulamalara, keyfi biçimde yerlerinden edinmelerine, enstürmanlarının özentisizce zabıta kamyonlarına atılmasına karşı çıkmak için Cuma günü Beyoğlu Sanat galerisinde biraraya geliyor.

 

Müziğin sokakta güzel olduğunu söyleyen sokak sanatçıları, sanatları için "Gösteriler sokakta doğaldır. Dikkatleri cezbeder. Herkes dinleyebilir ve izleyebilir. Barların aksine her yaş grubu izleyebilir. Konserlerin aksine her gelir seviyesi dinleyebilir. Bedavadır, saati, günü belirsizdir. Özgürdür, sponsoru yoktur. Dayatmacı değildir" şeklinde özetliyor.

 

Amaçlarının sanatlarını özgür bir ortamda gerçekleştirmek olduğunu dile getiren sanatçılar, sokak performanslarının kendi doğan akışı içerisinde sertbest bırakılmasını ve zabıta güçlerinin haksız ve keyfi uygulamalarının sonlandırılmasını, icra ettikleri sanatın dilencilik ve işportacılıkla karıştıırlmamasını istiyor.

 


Sokak sanatının devam etmesini isteyen herkezi de 25 Mayıs Cuma günü 16.00'da İstihlal Caddesi Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi önünde seslerini durmak için yanlarında  bekliyor.


*beyoğlu sanat galerisi: Oda Kuleden Tünel dogru yürürken solda.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları