loading
close
SON DAKİKALAR

Soma davasının üçüncü duruşması başladı

Soma davasının üçüncü duruşması başladı
Tarih: 14.06.2021 - 11:47
Kategori: Gündem

301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma Katliamı'na ilişkin yeniden başlayan yargılamada, üçüncü duruşma görülüyor.

Türkiye'nin en büyük işçi katliamı olan, 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Soma Katliamı davasında yeniden başlayan yargılama sürecine bugün devam edildi. Daha önce “olası kastla insan öldürme” suçundan ceza alan sanıklar hakkında Yargıtay 12. Ceza Dairesinin Ocak 2021’de "bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma” suçundan ceza verilmesini istemesi üzerine 4 sanığın yeniden yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.Gelinen süreçte aile avukatların bulunduğu "reddi hakim" talebi üst mahkemece reddedilmiş, ayrıca davaya bakan Mahkeme Başkanı ve mahkeme heyetinden bir üye değişmişti.

Duruşma önce Soma madenci aileleri, siyasi partiler, sendikalar, demokratik kitle örgütler eski tren garından mahkeme giriş kapısına kadar yürüyüş düzenledi. “Soma’nın kömürü katilleri yakacak, “Ankara uyuma adalete sahip çık”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları kitle adına dava avukatlarından Can Atalay konuşma yaptı.

Atalay, “Bunlar bu ocakta daha önceden işçilerin öleceğini görmüşler ve alabilecekleri hiçbir önlemi almamışlar. Davamız ekmeğini kazanırken kimse öldürülmesin davası. Ermenek’i, Hendek’i, Milas’ı, Türkiye’nin dört bir yanı Soma’ya bakıyor. Olmadık dümenler çevirdiler, olmadık tezgahlara heves ettiler. Bir kısmın bozduk fakat henüz yolun başındayız. Hepsini teker teker bozacağız” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları