loading
close
SON DAKİKALAR

Somali Halkını Tercih Ettiniz

Somali Halkını Tercih Ettiniz
Tarih: 12.02.2012 - 20:01
Kategori: Gündem

Somali'nin zor bir durumdan geçtiğini belirten Somali Milli Eğitim Bakanı Ahmet Aidid İbrahim, bu zorlukta Türk halkının, başkasını kendine tercih etme büyüklüğü gösterdiğini söyledi.

Somali'nin zor bir durumdan geçtiğini belirten Somali Milli Eğitim Bakanı Ahmet Aidid İbrahim, bu zorlukta Türk halkının, başkasını kendine tercih etme büyüklüğü gösterdiğini söyledi. Somali'de yapılan yardım faaliyetleriyle ilgili yapılan sinevizyon gösterimi sırasında Somalili Bakan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 

Kimse Yok mu Derneği, eğitim amacıyla Somali'den Türkiye'ye gelen öğrencilerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya dernek başkanı Ünal Öztürk, Somali Milli Eğitim Bakanı Ahmet Aidid İbrahim, bakan yardımcısı Abdülkadir Şeyh Ali İbrahim katıldı. Toplantıda konuşan Somalili Bakan, ülkesinin zor bir süreçten geçtiğini ve bununla birlikte güvenlik ve açlık sorunun baş gösterdiğini kaydetti. Ülkesinin zor zamanında yanında yer alan Türk halkına teşekkür eden Bakan İbrahim, "Burada ihtiyacı olanlara rağmen siz Somali halkını tercih ettiniz. Bizim yaşadığımız trajediyi sizin de hissetmenizden dolayı çok teşekkür ederim." diye konuştu. 

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Somali'yi ziyaretinden ötürü çok memnun kaldıklarını aktaran Bakan İbrahim, "Diğer devletler ve yardım kuruluşlarının dikkati üzerimize döndü. Sizler yardım etmeden durum çok kötüydü. Kimse Yok mu Derneği yardımlara ön ayak oldu ve uzun vadeli çalışmalar yapılıyor." dedi. Bakan İbrahim, Somali'den Türkiye'ye eğitim görmek için gelen öğrencileri ziyaret ettiklerini ifade etti. Öğrencilerin, Türkiye'deki eğitim ve gelişmişlik düzeyinden istifade edeceklerini açıklayan Bakan İbrahim şöyle konuştu: "Öğrencilerimiz, burada alacakları eğitimin ardından ülkelerine dönüp onlar da eğitim verecekler. Bu, sorunun çözümü olur. İnsan yetiştirmek her şeyin üstündedir. Beklentilerimiz bu çalışmaların devam etmesi yönündedir. Elimizden tutup yardımımıza koştunuz. Gönlümüzdeki yeriniz büyüktür." 

Başbakan Erdoğan, BM'DE SOMALİ TEMSİLCİSİ GİBİ KONUŞTU 

Somali Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Abdülkadir Şeyh Ali İbrahim ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında yaptığı konuşmaya atıfta bulundu. Bakan Yardımcısı İbrahim, "Başbakan Erdoğan BM'de sanki Somali temsilcisi gibi konuştu. Böylece dünyanın dikkati Somali'ye çekildi." dedi. 20 yıldır seslerini dünyaya duyurmaya çalıştıklarını vurgulayan Bakan Yardımcısı İbrahim, "Sonunda Türk kardeşlerimiz bizi duydu. Başkasını kendine tercih etme büyüklüğünü Türk halkı gösterdi." dedi. Bakan yardımcısı, Türkiye'de eğitim alacak öğrencilerin ve ülkelerine yapılan okulların yeni bir eğitim hamlesi başlatması temennisinde bulundu. 

Gazetecilerin öğrencilerin eğitim alacakları okullar ve barınma imkânları sorularını cevaplayan Bakan İbrahim, bu konuda gönüllerinin rahat olduğunu belirtti. Bakan İbrahim, sorulara "Buradaki eğitim şartları beklentilerimizin çok üzerinde. ABD, İtalya ve İngiltere gibi çok ülkeyi gördüm. Türkiye'de en gelişmiş ülkelerden birisi. Dün İstanbul'da bir okulu ziyaret ettim. Tüm şehir ayaklarımızın altındaydı. Sanki okul değil turistik bir yer gibiydi. Her şey en üst kalitede." cevabını verdi. 

Toplantının ardından Bakan ve yardımcısı, Kimse Yok mu Derneği Başkanı Öztürk'e ülkelerine yaptıkları yardım ve hizmetlerden dolayı Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Şeyh Ahmed'in imzaladı teşekkür mektubu ve takdir belgesini hediye etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları