loading
close
SON DAKİKALAR

Sömürerek zengin oldunuz, vicdanınız sızlamadı mı?

Sömürerek zengin oldunuz, vicdanınız sızlamadı mı?
Tarih: 12.02.2012 - 20:02
Kategori: Sendika

İzmir Basma fabrikası işçileri 6 yıldır alamadıkları kıdem tazminatlarını alabilmek için mücadelelerini sürdürüyor.

İşçiler şirket sahibi Herve Graud’un ölen babasının kurucu üyesi olduğu “Küçük Kulüp” önünde, babasına sembolik bir şikayette bulundu. Alsancak Sevinç pastanesi önünde toplanarak, kulüp önüne kadar yürüyüş yapan işçiler sık sık “Kıdem tazminat hakkımız söke söke alırız” ve “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganlarını attı.

Küçük Kulüp önüne geldiklerinde konuşma yapan İşçi Hakları Derneği Yöneticisi Cavit Uğur, Koç ve Graud ailesinin Türkiye’nin en zengin ve sözde en saygın ailelerinden olduğunu ve kamuoyunun da bu durumu böyle bildiğini söyledi. Uğur, kendilerinin ise onları 6 yıldır emeklerini sömüren ve haklarını gasbeden işverenler olarak tanıdıklarını ve kamuoyunun da böyle tanımasını istediklerini ifade etti. 

Ellerindeki mahkeme kararlarına rağmen, işverenlerin kıdem tazminatlarını ödemek için hiçbir girişimde bulunmadığını dile getiren Uğur, Küçük Kulüp’ün önünde işveren Herve Graund’un ölen babasına küçük bir şikayette bulunmak istediklerini kaydetti.

Tazminatını alamayan işçilerden Mustafa Ardıcı da İzmir Basma fabrikası işçileri adına basın açıklamasını okuyarak, Graud ve Caroline Koç ailelerine “İşçilerin canlarını yakarak ülkenin en zenginlerinden olduğunuzda vicdanlarınız sızlamadı mı? Tüm işçilerin kıdemlerinin toplamını bir yemek ve bir balo düzenlediğinizde harcarken boğazınıza takılmıyor mu?” diye sordu. Graud ve Koç ailelerinin paraları, şöhretleri ve tüm güçlerinin karşısında, işçilerin haklılıkları ve onurları olduğunu söyleten Ardıcı, mücadelelerinden bir adım bile geri atmayacaklarını belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları