İstanbul Valisi Yerlikaya bugün itibariyle İstanbul'da aşılama oranının yüzde 83,4'e ulaştığını söyledi.
Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) 2. çeyrek “Tüketici Kredileri ve Konut Kredileri” raporunu açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yunanistan'da Başbakan Miçotakis ile görüşme gerçekleştirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümü konusunda HDP’yi adres göstermesinin ardından HDP'li Sezai Temelli'nin, "Demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır" ifadesine karşın, “Bizim için bu konuda tek adres var o da Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir” yorumunu yaptı
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararı uyarınca iş insanı Osman Kavala’nın 30 Kasım’a kadar serbest bırakılmaması halinde Türkiye hakkında yasal ihlal süreci başlatacağı işaretini verdi.
Eski CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşmiş Milletler Dünya Barış Günü kapsamında, Sol/Sosyal Demokrat 96 siyasi partiye, “Sosyal Dünya’yı Kurmak ve Uluslararası Dayanışmayla Sığınmacı Sorununu Çözmek” başlıklı mektup gönderdi.
ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Polatlı’yı temiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşturacak yaklaşık 107 kilometrelik “İvedik-Temelli-Polatlı Arası İçme Suyu İletim Hattı, Depo, Terfi İstasyonları ve Tesislerin Yapım İşi” kapsamında sürdürülen çalışmalarda 21 kilometrelik imalatın tamamlandığını açıkladı.
HDP’li Sezai Temelli’nin, “Demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır” ifadesi üzerine açıklama yapan Demirtaş, “HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye’nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, çözümün adresi de doğal olarak TBMM’dir” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin doğalgaz talebinin bu yıl 60 milyar metreküp civarında çok yüksek bir seviyede olacağını söyledi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis’in davetlisi olarak gittiği Yunanistan’ın başkentinde konuştu.
Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban, ülkede terör örgütleri IŞİD ya da El Kaide varlığı bulunmadığını söyledi. Öte yandan hafta sonu Celalabad kentinde dört ayrı bombalı saldırı meydana gelmiş, IŞİD-K saldırıların sorumluluğunu üstlenmişti.
Permiyen-Triyas yok oluşu adı verilen olayda, hızlandırılmış sera gazı emisyonları ve yüksek sıcaklıklar hızla canlı yaşamını yok etti. ABD'li bilim insanları, günümüzde artan insan faaliyetlerinin aynı koşulları yarattığı konusunda uyardı.
TBMM 27. dönem 5. yasama yılına 1 Ekim'de başlıyor. 2023 seçimlerine yönelik düzenlemelerin de yasalaştırılması planlanan yasama yılında, Seçim ve Siyasi Partiler Yasası'nda değişiklik ve AKP ile MHP'nin Meclis gündemine getirmeyi planladığı "yeni anayasa" tartışmalarının önemli gündem başlıkları olması bekleniyor.
DİSK-AR, Avrupa Birliği tarafından yayımlanan "Avrupa’da Yüksek Öğrenimde Öğrenci Harçları ve Destek Sistemleri" raporuna dayandırdığı verilere göre Türkiye, Avrupa ülkelerine kıyasla öğrencisine en az mali destek yapan ülkelerden biri.
“Sanat Güneşi” Zeki Müren yaşama veda ettiği yerde İzmir Kültürpark'ta düzenlenecek etkinlikle anılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Cuma akşamı yapılacak konserde Zeki Müren şarkıları seslendirilecek.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23. Dönem CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katıldı.
6 muhalefet partisi parlamenter sisteme dönüş için ortak metin oluşturma amacıyla İstanbul’da bir araya geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık "Bugün milyonlarca üniversite öğrencisi yurt sorunu yaşıyor. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı 773 yurtta, üniversite öğrencilerinin sadece yüzde 18,5’ine barınma imkanı sağlanıyor." dedi.
AKP ve MHP'nin yüzde 7 barajında anlaşmasının ardından belirlenmesi ön görülen seçim yasasında daraltılmış bölge formülü üzerinde konuşuluyor. AKP, seçim çevrelerinin 7 milletvekilinden oluşmasını talep ederken; MHP'nin 12 milletvekili koşulunu gündeme getirdiği belirtildi.
Eğitim-İş Sendikası, barınma hakları için İstanbul Yoğurtçu Parkı’nda “Akşam Nöbeti” başlatan öğrencileri ziyaret etti.