Bugün 24 Kasım, 1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul etmesi nedeniyle 1981 yılından itibaren ilan edilen Öğretmenler Günü.
Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş sahasında konuk ettiği Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı.
İsrail ordusu, Beyrut’un güney banliyölerinde bir hava saldırısı düzenledi. İsrail, saldırının hedefinin Dahiyeh’deki bir Hizbullah mensubu olduğunu açıkladı.
Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre, İç Güvenlik Komutanlığı, Humus’un Zeydel beldesinde bir erkek ve bir kadının öldürülmesi üzerine 'geçici sokağa çıkma yasağı' kararı aldı.
İBB, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamak için bir dizi sürpriz hazırladı. Öğretmenler, kitaptan müzeye, bahçeden vapur keyfine kadar birçok alanda özel indirimlerden yararlanacak.
Meteoroloji uyardı: Yağışların, sabah saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batı kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
SonDakika; #ResmiGazete'de yayımlanan 23 Kasım 2025 Pazar yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na gıda zehirlenmeleri ve Zoonotik hastalıklara yönelik bir dizi sorular yöneltti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentinde “Dayanışma, Eşitlik, Sürdürülebilirlik" temasıyla düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’ne katıldı.
Sarı-kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri; 55. dakikada Mauro Icardi, 57. dakikada Barış Alper Yılmaz ve 66. dakikada İlkay Gündoğan kaydetti. Ayrıca 90+4'te kırmızı kart gören Roland Sallai, takımını 10 kişi bıraktı.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı 'Milletimize' başlıklı videolu açıklamada, belediye başkanları hakkındaki yolsuzluk iddiaları ile CHP'nin İmralı'ya gitmeme kararı hakkında konuştu.
İçişleri Bakanlığı, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında "görevi kötüye kullanma" ve "denetim görevini ihmal" suçlarından soruşturma yapılması için izin verdi.
Melih Aşık: Nâzım Hikmet son olarak Mühürdar’da Sular İdaresi’nin karşısındaki apartmanda, Yahya Kemal bir dönem Altıyol’da, Yakup Kadri Kızıltoprak’ta, Falih Rıfkı Moda’da, Kemal Tahir Göztepe’de yaşamış.
Tech Istanbul Kayışdağı, Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı güzergahında, Kayışdağı İstasyonu’nda yer alıyor. Metro istasyonu içerisinde bulunan ve bağımsız zemin girişine sahip olacak 5 katlı merkez, toplamda 3.855 m²’lik bir inşaat alanına sahip.
SonDakika; #ResmiGazete'de yayımlanan 22 Kasım 2025 Cumartesi yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
Şu ana kadar İmralı'ya gidecek komisyon heyetinde AKP'den Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, DEM Parti'den ise Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in yer alacağı kesin durumda.
AKP, Süreç Komisyonu'nun aldığı kararın ardından PKK lideri Abdullah Öcalan'la görüşmek üzere İmralı Cezaevi'ne AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın ismini Meclis'e bildirdi.
Bugün toplanan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 18. toplantısında İmralı ziyaretini görüştü. CHP İmralı'ya üye göndermeyeceğini açıkladı. Toplantının kaplı yapılası nedeniyle salonu terk etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin “Güçlü Yurttaş, Güvenli Gelecek, Kazanan Türkiye” CHP Parti Programı Taslağı ve Yaklaşım Belgeleri Tanıtım Toplantısında konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Murat Emir, parti olarak İmralı’ya gitmesi planlanan heyete üye vermeyeceklerini duyurdu.
TBMM Genel Kurulunda, 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşme takvimine ilişkin Danışma Kurulu önerisi kabul edildi.