AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kontrollü normalleşme ile ilgili açıklamasının ardından İstanbul'da yüzde 50 kapasiteyle açılacak olan kafe, restoran, pastane gibi işletmeler bugün ilk müşterilerini aldı.
Galatasaray, bu sezon savunmadaki başarısıyla dikkat çekiyor. Ligde 13 maçta gol yemeyen sarı-kırmızılılar, bu alanda Avrupa’da 4. sırada yer alıyor.
Tüm okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8'inci ve 12'nci sınıflar bugün eğitim öğretime açıldı. Düşük ve orta riskli illerdeki ortaokullar ve liselerde de yüz yüze eğitime geçildi.
İstanbul Valiliği'nden yeni normalleşme süreciyle ilgili açıklamalar yapıldı.
İSKİ sosyal medyadan İstanbul'daki su kaynaklarında son durumu paylaştı.
İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler" konulu genelge gönderdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 13.30'da TBMM grup toplantısında konuşacak.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) "Yapılan test sayıları düşerken yeni vaka sayısı 6000’lerden 9000’lere çıktı. Aşılama oranımız ve hızımız ise çok düşük. Mutant virüs vakaları giderek artıyor. Eski 'normale' dönme koşullarını göremiyoruz" açıklamasında bulundu.
FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı mahrem hizmetler yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında biri albay 24 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
ABD Temsilciler Meclisi'nden 170'ten fazla vekil, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a bir mektup yazarak "Joe Biden yönetimini, Türkiye ile kuracağı ilişkileriyle ilgili politikasını formüle ederken sorunlu insan hakları meselelerine de vurgu yapması" için uyardı.
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, nüfusun önemli bölümünün ağır borç ve vergi kıskacı altında yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, "AKP iktidarının yayımladığı veriler ve açıklamalar ülke ekonomisinin gerçekleriyle ilgisi yok" açıklamasında bulundu.
Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz: Dunning-Kruger sendromuna haiz kişilerin çoğunlukta olduğu toplumlarda demokrasi çarkları tersine çalışır ve sonunda her türlü cahil cesaretin teminatı haline gelir.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 20-26 Şubat haftasının illere göre vaka durumunu paylaştı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, patates üreticilerinin haykırışlarını duymazdan gelen AKP iktidarının, bu sorumsuzluğunun faturasını yapılacak ilk seçimlerde ağır ödeyeceğini söyledi.
Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararına, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'na Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer atandı.
Mehveş Evin: Peki Erbakan’a methiyeler düzerek, Saadet’le iyi geçinerek İslamcı oyları çekebileceklerini gerçekten düşünüyor olabilir mi?
Orhan Bursalı; ABD ile çatışmanın yüksek maliyeti var, ekonomik ağırlıklı, Halkbank dahil, finans sermayesi ile ilgili; bu nedenle tercihi “sorunların esnek yönetimi” yöntemi daha makul görünüyor şu aşamada.
Şükran Soner; Gülen cemaati olarak bilinen kadrolarla, Amerikalılara tezkere sözü verilmiş olarak yapılan ittifakın birlikteliğinde kurulduğu anımsanırsa, MHP’nin istifası ile gerçekleşen Ecevit hükümetinin dağılmasındaki bilinçli ya da bilinçsiz rolü yadsınabilir mi?
Can Ataklı; Ancak burada hatalı olan başta CHP Genel Merkezi, CHP İstanbul İl başkanlığı ve İstanbul’daki CHP’li belediye yönetimidir.
Hüsnü Mahalli; Bildik hikaye: "ABD’de vefa yok. Kullanır atar”. Onlarca örnek var ama en ilginç olanı Hüsnü Mübarek. ABD desteğiyle 30 yıl Cumhurbaşkanı olarak Mısır’ı yönetti ama sonunda cezaevi pijamasıyla kendini demir parmaklıkların arkasında buldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarını besleme çalışmalarında hayvanseverlerle iş birliği yapmaya devam ediyor.