Can Dündar'a "MİT TIR'ları" davasında verilen hapis cezasının gerekçesi açıklandı.
Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerine göre, yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı 8 Ocak haftasında 235 milyar 857 milyon dolar ile yeni rekor seviyesine çıktı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceğini, birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceğini açıkladı.
Sakarya’nın Serdivan ilçesinde farklı çantalar içerisinde bulunan parçalanmış cesetle ilgili ilk inceleme tamamlandı. Öldürülen kişinin erkek olduğu, balta benzeri bir aletle parçalara ayrıldığı tespit edildi.
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Koza Han’da yaptığı hatalı projenin zararını kimin karşılayacağını sordu.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne dışarıdan rektör atanan Melih Bulu’nun ilk icraatı, güvenlik kameraları ve kayıt cihazlarının bakım ve onarımı için ihale açmak oldu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün anesi Zübeyde Hanım'ın vefatının 98. yıl dönümü dolayısıyla bir paylaşımda bulundu.
DSÖ'den yapılan açıklamada, İngiltere'de tespit edilen mutasyonlu koronavirüsün 50 ülkede daha görüldüğü belirtildi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracının mahkeme kararıyla iptal edilmesine ilişkin "Yargı ile işi olan bütün vatandaşlar için de bu konu inşallah örnek olur bu hızlı karar verme işlemi" dedi.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 98. yıl dönümünde Karşıyaka’daki kabri başında anıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ziraat Bankası’nın vergi cennetinde kurulmuş bir şirkete verdiği 1,6 milyar dolarlık krediyi TBMM gündemine taşıdı.
İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, İstanbul’da bu geceden itibaren karla karışık yağmur yağacak. Yağışların, Cuma sabah saatlerinden itibaren ise il genelinde kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Kar yağışının önümüzdeki Çarşamba’ya kadar devam edeceği tahmin ediliyor.
Süper Lig'in 19. haftasında pazar günü oynanancak olan Beşiktaş - Galatasaray derbisini hakem Cüneyt Çakır yönetecek.
İYİ Parti'den ihracı, Ankara 1'nci Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla iptal edilen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özdağ, İYİ Parti’den ihraç edilmesine gerekçe olarak gösterilen eylemlerinin arkasında durduğunu söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, birinci doz aşısını olan sağlık çalışanı sayısının 100 bini geçtiğini duyurdu.
AKP Niğde Milletvekili Selim Gültekin, eşiyle birlikte CoronaVac aşısını olduğunu sosyal medya hesabından paylaştı, Gültekin'e 'ne önceliğiniz var' tepkisi geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li meclis üyesi İsmail Karabiber, ihaleyle aldığı baraj gölündeki adayı, 8 milyon liraya satışta çıkardı.
Kanser tedavisi gören gazeteci ve sunucu Sevim Gözay, 48 yaşında hayata veda etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Menemen Belediyesi'nin kurayla AKP'ye geçmesine "Menemen halkının sandıktaki iradesine açıkça darbe yapılmıştır. Yargı süreçleri tamamlanmadan, yangından mal kaçırır gibi işletilen bu süreçle, Menemen’in bağrına, adaletsizlik hançeri saplanmıştır" sözleriyle tepki gösterdi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bankalar, kredi faizlerini maliyetlerindeki artışın çok üzerinde artırarak, büyümeye destek değil köstek oluyorlar.’’ dedi.
Bursa'da balkonundan inşaat çalışmalarını izleyen yurttaş 2 bin yıllık tarihi eserin molozlar altında kalmasını engelledi.