Milli Eğitim Bakanlığının yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10'uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9'uncu sınıflarda yapılacak.
Uzun bir aradan sonra 'Benden Ne Olur?' adlı film ile setlere dönen ve yaptığı paylaşımlarla beğeni toplayan Hazal Kaya, bir dergiye verdiği röportajda kullandığı ifadelerle sektörün kadın oyunculara bakışını bir kez daha gündeme getirdi.
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, üniversite öğrencilerinin yıllardır dramı olan, öğrenim kredisi ve bu kredinin geri ödenmesi ile ilgili kanun teklifi verdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Balıkesir ili ölçeğinde 7.2 büyüklüğüne varan deprem üretme potansiyeline sahip faylar var’’ dedi.
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu iktidarın ekonomi yönetimini eleştirdi. Karamollaoğlu “Türkiye Ekonomisi, ikinci çeyrekte yüzde 9,9 daraldı. 2013'de 12 bin 400 dolar olan kişi başına düşen milli gelir, 8 bin 900 dolara geriledi. Türkiye, küçülüyor, ekonomi daralıyor!" dedi.
Charlie Hebdo'ya saldırı davası Paris'te başlıyor. 14 sanığın bulunduğu davada baş sanık Türkiye kökenli Fransız vatandaşı Ali Rıza Polat.
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanacak.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden grip aşısını öncelikli olarak kimlerin yaptırması gerektiğine ilişkin bir bilgilendirme yayımladı.
Temmuz ayında, İstanbul’da İŞKUR aracılığıyla işe yerleşenlerin sayısı yüzde 77 azalırken, kadınların işe yerleşme oranı yükseliş gösterdi. İşe yerleşenlerin yüzde 49’unu kadın çalışanlar oluşturdu.
AKP'ye yönelik eleştirileri nedeniyle temmuz ayında MHP'den ihraç edilen Cemal Enginyurt, Türkiye'nin erken seçime 'koştuğunu' belirterek, seçimin 'parlamenter sisteme dönülmüş seçim sisteminde' yapılacağını iddia etti.
Şair İlhan Sami Çomak hakkında hazırlanan iki video Venedik’teki Borders Sanat Festivali’nde gösterilecek
Mardin’de bulunan Dara Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, İstanbul'daki Bizans eseri Yerebatan Sarnıcı'ndan 6 metre daha derin su sarnıcı ortaya çıkarıldı.
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya’da son bir yılda yaşanan istihdam kaybını Meclis gündemine taşıdı.
AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal, cezaevinde kızlarıyla görüşme yapması engellenen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında skandal ifadeler kullandı. Akkal, tepki gördüğü için sildiği paylaşımı danışmanının yaptığını söyledi.
Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, 'müridinin' 12 yaşındaki kızına cinsel istismardan tutuklandı. Nurullah’ın tutuklanmasının ardından ‘müritleri’ çocuğun babasını darp etti.
İBB, Kurban Bayramı öncesinde internet üzerinden başvuru yöntemiyle, bağış kampanyası düzenledi. Kampanya, kısa sürede hedeflenen sayıda hissedara ulaştı. Konservelenen ve dinlendirme süresini tamamlayan kurbanlıklar, ihtiyaç sahibi 132 bin aileye ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.
Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 20'nci yüzyılın başından itibaren olan salgınların 2 yıldan önce mutasyonla bittiğini söyledi.
Dr. Mehmet Hozikligil, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.
Covid-19 pandemisinin zayıflatılamadığı ve yaygınlaşma eğiliminin arttığı birçok ilde yoğun bakım servislerinde boş yatak bulunamadığı belirtiliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu YouTuber gençlerle buluştu. Zor Sor programı, Çarşamba akşamı saat 20.00’deEkrem İmamoğlu YouTube kanalında yayınlanacak.
Temsilcilerimiz Beşiktaş, Galatasaray ve Aytemiz Alanyaspor'un UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turundaki muhtemel rakipleri, İsviçre'nin Nyon kentinde çekilen kurayla belirlendi.