Kalkınma Politikaları Başkanı, Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, TBMM ‘de düzenlediği basın toplantısında, açıklanan ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi.
Kadıköy'de, önceki gün TİP Milletvekili Barış Atay'a yapılan saldırıya ilişkin olarak gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından sabah erken saatlerde soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. 3 kişi hakkında tutuklama kararı verildi.
Yalova Belediye Başkanlığı görevinden yolsuzluğu ortaya çıkartmasının ardından uzaklaştırılan CHP’li Vefa Salman’a ilk duruşması başladı
Milli Eğitim Bakanlığının yeni düzenlemesine göre, Anadolu meslek liselerinde daha önce 10'uncu sınıfta yapılan alan ve dal seçimleri artık rehberlik hizmetlerinin ardından 9'uncu sınıflarda yapılacak.
89. İzmir Enternasyonal Fuarı koronavirüs salgınına karşı alınan tüm sağlık önlemleriyle 4 Eylül’de kapılarını açmaya hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Salgına karşı tüm önlemleri aldık. Aynı anda içeride 40 bin kişi bulunabilecek” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Koronavirüs salgını nedeniyle halk sağlığının gün geçtikçe daha da fazla riske atıldığını, salgınla mücadele eden kahraman sağlık emekçilerinin canlarıyla bedel ödediğini söyledi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notu görünümünü 'Negatif'e indirmesinin ardından, Türk bankalarının kredi notu görünümlerini de aynı şekilde düşürdü.
Çağdaş Gazeteciler Derneği ağustos ayı medya raporunu açıkladı. Rapora göre ağustos aynda 6 televizyon kanalına ve 1 radyoya ceza verildi.
Uzun bir aradan sonra 'Benden Ne Olur?' adlı film ile setlere dönen ve yaptığı paylaşımlarla beğeni toplayan Hazal Kaya, bir dergiye verdiği röportajda kullandığı ifadelerle sektörün kadın oyunculara bakışını bir kez daha gündeme getirdi.
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, üniversite öğrencilerinin yıllardır dramı olan, öğrenim kredisi ve bu kredinin geri ödenmesi ile ilgili kanun teklifi verdi.
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Balıkesir ili ölçeğinde 7.2 büyüklüğüne varan deprem üretme potansiyeline sahip faylar var’’ dedi.
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu iktidarın ekonomi yönetimini eleştirdi. Karamollaoğlu “Türkiye Ekonomisi, ikinci çeyrekte yüzde 9,9 daraldı. 2013'de 12 bin 400 dolar olan kişi başına düşen milli gelir, 8 bin 900 dolara geriledi. Türkiye, küçülüyor, ekonomi daralıyor!" dedi.
Charlie Hebdo'ya saldırı davası Paris'te başlıyor. 14 sanığın bulunduğu davada baş sanık Türkiye kökenli Fransız vatandaşı Ali Rıza Polat.
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanacak.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinden grip aşısını öncelikli olarak kimlerin yaptırması gerektiğine ilişkin bir bilgilendirme yayımladı.
Temmuz ayında, İstanbul’da İŞKUR aracılığıyla işe yerleşenlerin sayısı yüzde 77 azalırken, kadınların işe yerleşme oranı yükseliş gösterdi. İşe yerleşenlerin yüzde 49’unu kadın çalışanlar oluşturdu.
AKP'ye yönelik eleştirileri nedeniyle temmuz ayında MHP'den ihraç edilen Cemal Enginyurt, Türkiye'nin erken seçime 'koştuğunu' belirterek, seçimin 'parlamenter sisteme dönülmüş seçim sisteminde' yapılacağını iddia etti.
Şair İlhan Sami Çomak hakkında hazırlanan iki video Venedik’teki Borders Sanat Festivali’nde gösterilecek
Mardin’de bulunan Dara Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, İstanbul'daki Bizans eseri Yerebatan Sarnıcı'ndan 6 metre daha derin su sarnıcı ortaya çıkarıldı.
CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya’da son bir yılda yaşanan istihdam kaybını Meclis gündemine taşıdı.
AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal, cezaevinde kızlarıyla görüşme yapması engellenen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında skandal ifadeler kullandı. Akkal, tepki gördüğü için sildiği paylaşımı danışmanının yaptığını söyledi.