CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Türkiye’nin büyük bir döviz krizine doğru gittiğini belirterek “Sorumlu bir siyasetçi olarak rakam söylemek istemem ama bu ekonomi yönetimiyle yılsonuna kadar dolar tahmin bile edemeyeceğimiz seviyelere ulaşabilir” dedi.
Mersin'in Erdemli ilçesinde, Apple'da daha önce birçok kez bulduğu açıklar sayesinde değişik miktarlarda ödül kazanan Çayan Temel (21), şimdi de ücretli olan müzik ve film kliplerini ücretsiz olarak indirme, dinleme ve izleme yöntemini keşfederek yeni bir açığı da ortaya çıkardı.
Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya darbe girişiminde bulunduğu iddia edilen ve gözaltına alınan ABD’li Luke Denman’dan sonra, Jordan Goudreau (43) adlı ABD ordusuna mensup eski asker darbenin planlayıcısının kendisi olduğunu itiraf etti.
Türkiye'nin ilk online kadın filmleri festivali bugün 20.30'da ucansupurge.org.tr adresinden ve vakfın sosyal medya hesaplarından canlı yayınla başlayacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılırmak Caddesi üzerinde yapımına devam ettiği yaya üst geçidi inşaatının yüzde 70’i tamamlandı. Üst geçidin Haziran Ayı içinde hizmete açılması planlanıyor.
BDDK, finansal piyasalarda manipülasyon ve yanıltıcı işlem sayılacak uygulamaları belirledi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, son günlerde bazı kişi ya da kişilerce Hatay Büyükşehir Belediyesi adına para toplandığı haberleri ile ilgili bir açıklama yayımladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Turizm Hijyen Kurulu oluşturdu. Kurul salgın sürecinde turizm faaliyetlerinin devam edebilmesi için hijyen ve güvenlik kriterlerini belirlemeye başladı. Başkan Soyer yerel turizm hijyen standartlarının Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.
Danıştay, Alpu Termik Santrali yapılmasının önünü açan kararı iptal etti.
Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cerrahi maskeler, adedi KDV dahil en fazla 1 Türk Lirası olacak şekilde tüketicilerimize satışa sunulacaktır" denildi.
CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması olan YEKDEM’e yapılan yüzde 25 zamma, sanayicinin, ticaret odalarının ve sanayi odalarının isyan ettiğini belirti.
TMMOB'ye bağlı odalar, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Ankara Barosu, Tabip Odaları ve meslek kuruluşlarının seçim usullerinin yeniden belirleneceğine ilişkin açıklamasına ortak bir açıklamayla yanıt verdi.
Genel Sağlık İş Sendikası Bakanı Zekiye Bacaksız 'İngiltere'nin Türkiye'den alınan 400 bin koruyucu önlüğün kullanılamayacağı' açıklamasının ardından Bakan Koca'ya "Dünyanın istemediği standart dışı ekipmanlar, kaç sağlık çalışanının enfekte olmasına neden olmuştur?" diye sordu.
Sağlık Bakanlığı 11 Mayıs'ta açılacak berber, kuaför ve güzellik salonlarında koronavirüse karşı alınması gereken önlemleri açıkladı.
Trabzon'un Arsin ilçesinde seyir amacıyla karadan karaya yapılan ilginç köprünün revize edilmesi planlanıyor. İlçe belediye başkanı köprünün kaderi için sosyal medyadan vatandaşların yaratıcı yorumlarını bekliyor.
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, KPSS tarihinde bir değişiklik olup olmayacağı ile ilgili soruya, "Hayır, bir değişiklik olmayacak. KPSS mevcut ilan ettiğimiz takvimdeki tarihlerde uygulanacak. Lütfen bu takvimi esas alalım" yanıtını verdi.
Kanser hastası 8 yaşındaki Ahmet Ataç tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na yönelttiği soru önergesinde, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi kapsamında, müteahhit firmaya sözleşmeye aykırı bir şekilde verilen 6 milyon 398 bin TL tutarındaki paranın akıbetini sordu.
Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla, pandemi ile mücadele sürecinde 178 aileye toplam 136 bin 736 Türk Lirası nakdi, 4 bin 688 aileye ise ayni yardımda bulunuldu.
Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üstü yurttaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları, AKP’li belediyelerin propaganda aracı haline dönüştürüldü.
Beşiktaş'ta oyunculara her ay ödemesi gereken maaş ücreti 2 milyon 750 bin Euro olurken, bu rakam sezon başında 16.8 milyon TL’ye denk geliyordu. Döviz fiyatlarındaki yükseliş ile birlikte bu rakam 21.3 milyon TL’ye yükseldi.