Sağlık Bakanı açıkladı: Sigara için kapalı alan tanımını değiştiriyoruz. En güzel yerler sigara içenlere, içmeyenler geride olmayacak. Fahri sigara denetçiliği gelecek. Ceza kesip kesmeyeceklerine karar vereceğiz. Elektronik sigara da yasaklanacak!
Şahin Mengü: Cumhuriyet Halk Partisi, devrimci bir partidir bu nedenle 250 yıldır zaman zaman AKP gibi partilerin iktidarlarında kesintiye uğramış da olsa çağdaş uygarlık yolunda tavizsiz ilerleyeceğini ilan etmelidir.
Bir bebeğin en önemli ve hatta tek gıdası olan anne sütünün faydaları saymakla bitmiyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren anne sütü astımdan kansere, alerjiden kansızlığa kadar birçok hastalığın oluşmasına engel oluyor.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. haftada Galatasaray, A Grubu'nda Fransa'nın Paris Saint-German (PSG) ekibiyle karşılaşacak.
FOX TV haber sunucusu İsmail Küçükkaya, canlı yayında bu sene yapılacak olan Avrasya Maratonu'nda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği için koşacağını açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yüzde 50+1 barajının aşağı çekilmesi tartışmalarına ilişkin bir soruya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ön hazırlığımızı yapar Meclis'e getiririz" dedi.
Kemal Sunal komedilerinin unutulmaz karakter oyuncusu 86 yaşındaki Abdi Algül vefat etti.
İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Beşiktaş Balmumcu'da bulunan binası da depremde hasar gördü. İstanbul'daki deprem çalışmalarının da yapıldığı binanın bir bölümünün tahliyesine karar verildi.
Avrupa Birliği üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti’nin lideri Nikos Anastasiadis, "Türkiye’nin tehditlerine ve yasa dışı faaliyetlerine rağmen" doğalgaz arama çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.
Sultanbeyli'de bir inşaat temel çalışması sırasında çökme meydana geldi.
İBB tarafından devralınan Esenler Otogarı’nın alt katlarındaki metruk ve amacı dışında kullanılan alanların yıkımı tamamlandı.
Kızılcahamamlı muhtarlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin öğrencilerinin depremde hasar gören binada öğrenim görmek istemedikleri için başlattıkları eylem sonuca ulaştı.
TBMM, yeni yasama yılına başladı. Meclis Genel Kurulu, 27. Dönem 3. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla özel gündemle toplandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılının açılışında konuşuyor.
Üsküdar’da işçilerin yaptığı basın açıklamasına destek veren İBB’nin CHP’li Meclis üyesi Doğan Tekel, “Burada yıllarca çalışan işçiler işten atılmış durumda ve birçoğu da Hak-İş üyesi. Peki soruyorum, İBB önünden ayrılmayan Hak-İş neden Üsküdar Belediyesi’ndeki işçilere destek vermiyor” dedi.
TÜKODER elektriğe gelen yüzde 14.9 oranındaki zammın geri çekilmesini istedi. ÇETKODER ise yapılan zam geri çekilmezse yargıya gideceklerini açıkladı.
Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalışan terör örgütü IŞİD'in sözde Tel Abyad emiri H.İ., Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yakalandı. H.İ. yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Genel Kurulu 27. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılışında konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi gündeme ve ekonomik krizden çıkışa ilişkin yorumda bulunarak "Çıkış nerede biliyor musunuz? Bir kere önce güven. Türkiye’ye güven olacak. Türkiye’ye güven hukuktan geçer" dedi.
Bugün 1 Ekim Dünya Kahve Günü. Dünya hiç günümüzdeki kadar kahveye düşkün olmamıştı. Uluslararası Kahve Örgütü'ne göre (ICO) 1991'de küresel kahve tüketimi 90 milyon 60 kiloluk çuvaldı. Bu yıl ise 160 milyon çuvalı geçecek.
Karşıyaka’daki Bostanlı Balıkçı Barınağı’nda Kıyı Kenar Kanunu’na aykırı olarak inşa edildiği belirlenen 55 adet ahşap ve demir iskele, Karşıyaka Belediyesi ve farklı kurumların iş birliğinde yapılan çalışma ile yıkıldı.