İstanbul'un yeni başkanı Ekrem İmamoğlu, "Şu an itibariyle son veriye göre yaklaşık 330 bine yakın geçersiz oyların yüzde 78’i sayılmış durumda. Aramızdaki fark 16 bin 380’dir" dedi.
31 Mart yerel seçimlerinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Kadir Albayrak mazbatasını 8 Nisan'da alacak.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İtirazları YSK karara bağlayacak. YSK bu işin patronudur. İdarenin herhangi bir dahli olmaz" dedi.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da tüm ilçelerde bütün oyların yeniden sayılması için YSK'ye başvuracaklarını açıkladı.
Vodafone İstanbul 14. Yarı Maratonu’nda hem erkekler hem de kadınlarda Kenyalı atletler şampiyonluğa ulaştı. Erkeklerde Benard Negno 59 dakika 56 saniyeyle birinci olurken, kadınlarda Ruth Chepngetich 1 saat 5 dakika 30 saniyeyle parkur rekoru kırarak ipi göğüsledi.
CHP Milletvekili Erdoğan Toprak, Arnavutköy'de 1700 oyun CHP’den AKP’ye geçtiğine yönelik haberlerin yalan olduğunu açıklayarak, "Yalan algılara karşı gerçek ortada Ekrem İmamoğlu yine Başkan. Toplam sandık: 524. Açılan Sandık: 416. CHP:42 AKP:182" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 17.110. Bu sayı artabilir, eksilebilir ama sonucu değiştirmez" dedi. Erkek, Büyükçekmece'de Hasan Akgün'ün mazbatasını almasına rağmen, oy sayımının 1 saat önce tekrar başladığını söyledi.
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Büyükşehir Belediye başkanı, ilçe belediyelerini de belirlesin” önerisine AKP kanadından olumlu sinyaller geldi. İki partinin çalışmalarına göre 30 büyükşehirde muhtarlık makamını kaldırılıp; e-devlet ya da ilçe nüfus müdürlüklerinden sağlanması düşünülüyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, reform paketini 10 Nisan Çarşamba günü kamuoyuna duyuracak.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Dış politikada, hiçbir konuda dayatmalara, masabaşı oldubittilere ve müttefikliğe aykırı tutumlara müsamaha göstermeyecek, uluslararası arenada ilkeli ve dik duruşumuzu sürdüreceğiz" dedi.
Antalya'da 19 yıl önce, evlerinden ayrıldıktan bir hafta sonra ormanlık alanda ağaca bağlı cesetleri bulunan 7 yaşındaki Esra ve 9 yaşındaki Berivan Aydın kardeşlerin öldürülmesine ilişkin dosya, 19 yıl sonra yeniden açıldı.
31 Mart yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek'in mazbata ve görev devir teslim töreni 8 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.
Yerel seçimlerde Çiğli Belediye Başkanı seçilen Utku Gümrükçü, kendisini tebrik etmek amacıyla çiçek ya da hediye göndermek isteyenlere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı veya Ege Orman Vakfı'na bağış yapmaları çağrısında bulundu.
Yandaşı yazar Ömer Turan, "Sözde reisci özde kripto bu gruba karşı neredeyse tek başıma mücadele ediyorum. Son bir haftadır maruz kaldığım baskıyı ve aldığım tehditleri açıklayamam. Yazdığım her şeyi ölüm pahasına yazıyorum" dedi.
Suç mağdurlarını adli süreçte bilgilendirmek, psikolojik destek vermek amacıyla pilot 7 il adliyesinde kurulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürlüklerinin ilki açılacak.
TBMM Başkanlığı, milletvekillerinden gelen yazılı soru önergelerini yanıtlanmadan çeşitli gerekçelerle iade etmeyi sürdürüyor.
Meteoroloji’den gelen son dakika bilgilerine göre İstanbul’da akşam saatlerinde sağanak yağış bekleniyor.
Galatasaray, Süper Lig'in 27. haftasında konuk ettiği Evkur Yeni Malatyaspor’u 3-0 mağlup etti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, dolar kurunda yüzde 5 artış olursa geçiş ücretlerinin yeniden belirlenebileceğini açıkladı.
31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından "Yepyeni bir başlangıç hepimizin" notuyla bir paylaşımda bulundu.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "AB yetkililerinin henüz bazı yerlerde resmi sonuçlar açıklanmadığı halde buralardaki sonuçların tanınması yönünde yaptığı çağrılar talihsiz bir gaf olarak kayıtlara geçmiştir" açıklamasında bulundu.