Libya ordusunun TürkiyBeykoz’daki Tarihi Paşabahçe İskelesi rıhtımında başlatılan inşaat mahalle sakinlerinin tepkisini topladı. Boğaziçi İmar Kanunu’na aykırı tadilat yapıldığını belirten mahalle sakinleri, tadilatın durdurulması amacıyla belediyeye ve CİMER'e şikayette bulundu.
Libya ordusunun Türkiye'den gönderildiğini açıkladığı silahlar için ortak soruşturma başlatılıyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Libya ziyaretinde "Gemi içinden çıkan iki konteynerdeki kurusıkı silahlarla ilgili bir süreç var. Çok hassasız ve bu konuda birlikte soruşturma yürüteceğiz" dedi.
Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş ile annesi Fadime Ayvalıtaş'ın adına kurulan "Mehmet Ayvalıtaş Fadime Ana Gençlik Ve Dayanışma Vakfı (MAFAV)" bir dayanışma konseri düzenleyecek.
Başkan Donald Trump'ın Meksika sınırına duvar örmek için istediği, Kongre'deki Demokratların ise karşı çıktığı ödeneğin bütçe tasarısına eklenmemesi sonrası, ABD'de federal hizmetler kısmen durdu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu için, "Modern zamanların soğuk kanlı katili" ifadelerini kullandı.
Her yıl 500 ila 600 bin dana ithal eden Türkiye, bu yıl 1 milyon hayvan alınca stoklar şişti. Kurban bayramında yaşanan şarbon paniği de buna eklenince etler elde kaldı. Türkiye ihracat için düğmeye bastı.
Her türlü hastalığın sebebinin gluten olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, '20 türlü hastalığa neden oluyor,bu bilimsel olarak gösterilmiştir. Çünkü vücuda girdiği zaman dost bakterileri öldürüyor, bağımlılık yapıyor sizi 'koyun' haline getiriyor' dedi.
Endonezya'da, Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunamide 168 kişi yaşamını yitirdi.
Diyarbakır'ın Lice kırsalında 2 mahalle ve bağlı 5 mezrada PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirildi.
AKP tarafından açılan Bursa Teknik Üniversitesi 1 milyon lirayı öğrencisi olmayan bölümler için boşa harcadı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi ise MEB izni olmayan firmalardan 208 bin lira alım yaptı.
İstanbul Ataşehir'de bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı
Meteoroloji'den son dakika buzlanma, kar ve sis uyarısı yapıldı. Doğu'da hava sıfırın altına inecek ve bölge genelinde hava az bulutlu ve yağışlı olacak. Öte yandan yurdun batı kesimi hafta sonunu yumuşak bir havanın etkisi altında geçirdi fakat gelecek hafta kar ve soğuk tüm yurdu saracak.
Yemen'e insani yardım için giden ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yakın hükümet güçleri tarafından alıkonulan Türk heyeti serbest bırakıldı.
"Ordusu Kürt köylerinde kadınları ve çocukları katleden Erdoğan İsrail'e vaaz vermesin" diyen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ülkesinde soruşturmalarla başı belada olan Netanyahu dikkatleri dağıtmaya çalışıyor ama nafile" dedi.
Sayıştay, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil alan ve ana arterlerin bakımı ve çevre düzenlemesi işinin 1 milyon 124 bin 844 TL’ye yaptırılacakken 6 milyon 856 bin 712 TL’ye yaptırıldığını tespit etti. Belediyenin bu yolla 5 milyon 731 bin 868 TL zarara uğratıldığı saptandı.
Kadın kanalı Woman TV, 24 Aralık Pazartesi sabahı yayına başlıyor.
Endonezya'nın Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunamide 168 kişinin öldüğü, 500'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.
ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk'ün istifasına ilişkin açıklama yaptı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nde işçilerin maaşlarının çalıştıkları illere göre farklılık göstergesini, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.
Emek ve meslek örgütlerinin çağrısıyla İstanbul Bakırköy’de bir araya gelen binlerce emekçi, iktidara ve patronlara, “Siz saraylarda saltanat sürerken yarattığınız bu ekonomik krizin faturasını biz ödemeyeceğiz” diye seslendi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ndeki itfaiye personeli yetersizliği başkentte can ve mal güvenliğini tehlikeye sokuyor. Yasanın değişmesiyle çevre ilçelerinde büyükşehir belediye hizmetine eklenmesi itfaiye çalışanlarını yetersiz personelle yangınlara müdahale etmek zorunda bırakıyor.