Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEMSEN), Milli Eğitim Bakanlığı’nda teftiş sistemine yönelik bir rapor hazırladı.
ABD'li papaz Andrew Brunson, Fethullah Gülen ile takas edileceğine ilişkin iddialarla ilgili, "Amerika bu kadar kolay takas yapmaz. Çok kötü bir emsal olur. Ama bundan bağımsız olarak, bana kalsa Gülen'i Türkiye'ye göndersinler" dedi.
Turgut Ünlü: Bugün CHP’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde olduğu gibi devrimci ve halkçı bir duruma gelmeye, sokağa inmeye acilen ihtiyacı vardır.
Hükümet yetkilileri yakın bir zamanda et ithalatı yapılmayacağına ilişkin açıklamalarda bulunurken, önceki gün TBMM Dışişleri Komisyonu’nda onaylanan anlaşma ile Sırbistan’dan 5 bin ton büyükbaş hayvan etinin ‘uygun gümrük vergisi indirimleriyle’ ithal edilmesi kabul edildi.
New York Times, Veliaht Prens Muhammed bin Salman ile Jared Kushner arasındaki yakın ilişkiyi ortaya koyan bir haber yayımladı.
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türk vatandaşlığına hak kazanmayı kolaylaştıran düzenlemeleri Meclis gündemine taşıyarak merak edilen sorulara yanıt verilmesini talep etti
‘Gazetecilik suç değildir’ diyen gazetecilik öğrencisi Berivan Bila’yı tutuklayıp “Ali İsmail’i neden kapak fotoğrafı yaptın” dediler.
Prof. Dr. Rana Nomak Sanyal, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilke imza attı. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Rana Nomak Sanyal, Türkiye’de geliştirdiği kanser ilacı için Sağlık Bakanlığı’ndan insanlar üzerinde deneme iznini aldı.
Meteoroloji son dakika hava durumu tahminlerini yayınladı ve gelecek hafta havanın nasıl seyredeceği belli oldu. Yeni haftanın ilk gününden itibaren yağışlar başlayacak ve haftanın son günlerine kadar iç ve yüksek kesimlerde kar, kıyı kesimlerde yağmur olarak devam edecek.
Fransa İçişleri Bakanı Castaner, gerekli görüldüğü takdirde Fransa'da geniş güvenlik önlemlerinin bugün de devam edeceğini duyurdu. Castaner, ülke çapında 125 bin kişinin katıldığı eylemlerde çıkan olaylarda 974 kişinin gözaltına alındığını, 17'si polis 118 kişinin yaralandığını açıkladı
Sabahın ilk saatlerinde saat 04:55 sularında Marmara Denizi 3.5 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Son dakika verilerine göre yerin 19.8 km derinliğinde gerçekleşen deprem can ve mal kaybına yol açmadı.
ABD Başkanı Trump, Fransa’daki protestolar, Avrupa ordusu tartışmaları ve Mueller soruşturmasına dair açıklamalarda bulundu. Trump, Fransa’daki eylemlerin, Paris İklim Anlaşması’nın işlemediğinin kanıtı olduğunu savundu.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) başörtüsü kullanımının laikliğe aykırı olduğunu belirten Danıştay savcısına "Bunları tekrar kaşımanın faydası yok" ifadesiyle tepki gösterdi.
TBMM Genel Kurulu’na gönderilen torba teklifin 48’inci maddesine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, bütçenin vergi gelirlerinden dilediği partinin belediyesine dilediği kadar para aktarabilecek.
İmambakır Üküş; Gezi direnişi daha dün gibi her şeyiyle hafızamızda. Ancak AKP “daha dün gibi” yaşadığımız “gerçekliği” de ters-yüz etme niyetinde. Yaşadığımız her şeyi unutturmaya çalışıyor. Daha kötüsü “çarpıtılmış” ve “üretilmiş” bir yeni “gerçeklik”(!) oluşturmaya çalışıyor…
Çorlu’daki tren faciasının sorumlusunun ‘yağmur’ olduğunu söyleyen TCDD Genel Müdürü Apaydın’a kazada dört yakınını kaybeden Zeliha Bilgin, "Sorumlu yağmur değil, bu açıklamayı yapanlar" diyerek tepki gösterdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 31 Aralık itibarıyla sona erecek İmar Barışı için şu ana kadar 8 milyon 900 bin vatandaşın başvuruda bulunduğunu ve 7 milyar 511 milyon liralık ödeme yapıldığını bildirdi.
Orhan Bursalı: Getirseydim, bu davaların hukuksuzluğunu, haksızlığını, adaletsizliğini ve diktaya götüren yolları açtığını savunamazdım.
Can Ataklı: Açıklamadan görüldüğü gibi Amerika'ya asla müsaade edilmeyecek.
Hüsnü Mahalli: Müslümanların ilk kıblesi Kudüs gibi önemli bir konuda bile çoğunluk yalan söylüyorsa varın siz düşünün halimizi.
Yılmaz Özdil: Ve şimdi, asrın liderimizin “sen şimdi o koltuktan kalk, İstanbul'a git, belediye başkanlığına aday ol” diyeceği söyleniyor.