Dikili Belediyesi’nin düzenlediği panelde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, AK Parti'ye yüklendi. Sarıbal, ‘Artık bu iktidarın ülkeye verecek bir şeyi kalmamıştır’ dedi.
CHP MYK, bugün saat 12.00'da CHP Genel Merkezi'nde toplanacak.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, adli yıl açılışına ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu.
Liseye yerleştirmede 3. nakil sonuçları açıklandı. Sonuçlar, meb.gov.tr adresinde yayımlandı.
Ağustos ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili Merkez Bankası'ndan da açıklama geldi, "Son dönemde enflasyon görünümüne ilişkin gelişmeler fiyat istikrarı açısından önemli risklere işaret etmektedir" denildi.
Çekmeköy'de astsubay ile polis arasında çıkan silahlı kavgada bir polis öldü, polisin gardiyan olan eşi ve astsubay ise yaralandı.
Türkiye İstatistik Kurumu Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2018 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 2,30, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 12,29, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,90 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12,61 artış gerçekleşti.
Avrupa Birliği ile yeniden canlanan ilişkiler hakkında açıklamada bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, tutuklu gazeteciler hakkında ise Türkiye'nin AB üyesi olması halinde böyle bir sahne yaşanmayacağını söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi görüşmelerini yaptığı, Cumhuriyet baloları ile ünlü Ankara Palas ve üzerinde bulunduğu arazi, Dışişleri Bakanlığı’nın işletmesinden alınarak Milli Saraylar İdaresi’ne verildi. Böylece Ankara Palas’ın binası Cumhurbaşkanlığı’na devredilmiş oldu.
Türkiye’den Yunanistan’a kaçarken Ege Denizi’ni yüzerek geçmesiyle uluslararası basının ilgi odağı olan Suriyeli yüzücü Sarah Mardini, Yunanistan’da insan kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandı.
ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıya ilişkin soruşturmada tutuklanan şüphelilerden Ahmet Çelikten, yanındaki arkadaşı Osman Gündaş’ın “Abi gündem olur” demesiyle binaya 6-7 el ateş ettiğini iddia etti.
İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçen gemilerin uymaları gereken deniz trafik kurallarına yenileri eklendi. Karaya oturan gemilere artık Kıyı Emniyeti müdahale edecek. Gemiler köprü ayaklarına 100 metreden fazla yanaşamayacak.
Orhan Bursalı: Hâkimler özgürdür, hiçbir merciden gelecek işaretlere göre karar alamazlar, kararları siyasi olamaz, hukuka, kanıta, tamamen hâkim vicdanına ve yasalarımızın öngördüklerine göre karar vermekle yükümlüler..
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Ankara merkezli 8 ilde, biri binbaşı 13 kişi gözaltına alındı.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk Konseyi 6. Devlet Başkanları Zirvesi"ne katıldı.
Sık sık 'yerlilik' ve 'millilik' vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saray'da düzenlediği 30 Ağustos resepsiyonunun menüsü dikkat çekti.
Geçen haftayı 6.5 TL altında kapatan dolar, 3 Eylül haftasına da yakın seviyelerde başladı.
3 Ağustos'ta başlayan ve 3 Kasım'da sona erecek bedelli askerlik başvurularında sayının 450 bine yaklaştığı bildirildi.
Kur artışı ile hızlanan ihracatı taşıyan Türk TIR'ları, ithalattaki sert düşüş nedeniyle dönüşte taşıyacak yük bulmakta zorlanıyor. Lojistikçiler kaybı azaltmak için İhracat navlununa yüzde 40’a varan zam yapmaya hazırlanıyor.
Melis Alphan: Artık mahkemeler, basit cinsel istismardan değil, sarkıntılık suçundan ceza veriyorlar, haliyle bu cezalar da daha düşük oluyor.
Can Ataklı: Oysa AKP iktidarı bu “milli” günlerin okullarda kutlanmasını yasaklamıştı.