Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin "Ulusal Ölçüm Notu"nu (National Scale Ratings) yükselttiğini duyurdu.
Melih Aşık: Seçimin en kazançlı partisi kuşku yok AKP’dir... Cumhurbaşkanlığı 5 yıllığına artık AKP’nin elinde... Meclis’te çoğunluğu elde edememesi çok önem taşımıyor. Çünkü Anayasa cumhurbaşkanına adeta Meclis’in sahip olduğu yetkilerden de fazlasını veriyor.
Ankara Polatlı’da 22 Haziran’da kaybolan ve bir haftadır her yerde aranan küçük Eylül’den kara haber geldi. Küçük Eylül’ün cesedi Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu.
Bu yıl ilk defa uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapılıyor.
AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
AKP'nin 6. Olağan Kongresi'nin 18 Ağustos Cumartesi günü yapılacağı bildirildi.
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimden sonra ilk kez görüntülendi. Marmaris'te Selimiye mahallesi camisinde cuma namazı kılan İnce, vatandaşların selfie isteklerini de geri çevirmedi. İnce, hafta sonu yapılacak YKS'ye girecek üniversite adaylarına da başarılar diledi.
Suudi Arabistan ve Ürdün'ün yanısıra Filistin Yönetimi'nin de Erdoğan'ın İslamcı örgütlerle işbirliği yaparak Doğu Küdüs'te nüfuzunu artırdığına dair İsrail'i uyardığı iddia edildi.
Ankara'da 1 haftadır kayıp olan Eylül olayıyla ilgili tutuklanan şüphelinin arama çalışmalarına katıldığı ortaya çıktı.
Cezaevindeyken milletvekili seçilen ve bugün tahliye kararı verilen HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında, savcının itirazı üzerine yeniden tutuklama kararı verildi.
Libya açıklarında 100 civarında göçmeni taşıyan bir teknenin battığı bildirildi.
24 Haziran seçimlerinde Suriyelilerin en çok yaşadığı 7 ilde sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'nin birinci çıktığı belirtildi.
İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi Hayrettin Barut, partisinden istifa etti
Sınavla öğrenci alan 319 imam hatip lisesinin 200’ünde yalnızca kız ya da erkek öğrencilere eğitim veriliyor. Eğitim Sen’li Aydoğan: Karma okullarda sınıflar bile ayrılmış durumda.
AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş 24 Haziran seçimlerinin ardından devam eden süreçler ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Elitaş “12 Eylül’deki AK Parti Kongresi erkene alınabilir. Muhtemelen Ağustos ayı içinde yapılır. 10 Temmuz’da Meclis Başkan adayımız belli olur" dedi.
HDP'nin 3, AK Parti'nin 1 milletvekili çıkardığı Muş'ta AK Parti'nin yaptığı itiraz sonucu tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. HDP'li Meral Danış Beştaş, "Aldığımız milletvekilliğimiz gasp edilmek isteniyor" dedi.
Irak'ta, IŞİD'in kaçırdığı sivilleri öldürmesi sonrası Başbakan Haydar el İbadi'nin halktaki infiali bastırma amacıyla yaptığı 'intikam' açıklamasının ardından, idam cezası almış olan 13 cihatçının cezası infaz edildi.
8 binden fazla Bosnalı'nın katledildiği Srebrenitsa Soykırımının 23. yıl dönümü yaklaşırken birçok yerde anma etkinlikleri düzenlenecek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu dönem milletvekili listelerinde yer alamayarak dokunulmazlığı kalkan ve tutuklanan Eren Erdem'e ilişkin konuştu.
Muharrem İnce, yarın ve pazar günü üniversite sınavında ter dökecek öğrenciler için bir mesaj paylaştı. İnce, "Önce üniversite sınavını sonra ülkemizin geleceğini, hepimizin geleceğini geri kazanacağımıza gönülden inanıyorum" dedi.
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkında söylediği sözlere yanıt verdikten sonra Soylu hakkında "ederi kadar kendisine 5 kuruşluk dava açacağım" dedi. Kaftancıoğlu uzun süre suç duyurusu dilekçesini kabul edecek savcı bulamadı.