Rusya’nın ağırlayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası’na tüm hızıyla yaklaşılırken, birçok ülkede taraftarlar için çeşitli tavsiyelerde ve uyarılarda bulunuldu.
Meteoroloji'den gelen son hava durumu raporuna göre hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak. Yapılan son dakika uyarısına göre yurdun büyük bölümü sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkisinde olacak
Suriye ordusuyla IŞİD arasında, militanların Yermuk Mülteci Kampı’ndan tahliyesi ile ilgili müzakerelerin yürütülmediği, güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonunun devam ettiği belirtildi.
İstanbul’da katıldığı bir iftar programında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yayınladıkları seçim bildirgesine ek olarak “23 Mayıs’ta Kürt halkının deklarasyonunu açıklayacağız” dedi.
“Atatürk Uluslararası Barış Ödülü” sahibi ünlü tarihçi Bernard Lewis 102 yaşında hayatını kaybetti.
AKP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, daha önce 25 Mayıs Cuma olarak duyurulan milletvekili aday tanıtım toplantısının tarihi 24 Mayıs Perşembe olarak güncellendi.
Üsküdar meydanda standını toplamaya hazırlanan 3'ü kadın toplam 5 İYİ Partili saldırıya uğradı.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 24 Haziran seçimlerinin son derece önemli olduğunu belirterek, "Bu seçim çok yönlü mühim. Zira Türkiye makas değiştirdi. 24 Haziran, bu bakımdan çok mühimdir" dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Balkanlar ziyaretinde suikast girişiminde bulunulabileceği ihbarına ilişkin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Erdoğan, baskı,tehdit ve ölüm korkusuyla, baskı altına alınacak, davasından vazgeçirilecek ve yolundan döndürülecek bir lider değildir" dedi.
Binlerce mağdur yaratan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz’ün en önemli şirketi Capricegold, iflas noktasına geldi. Mağdurların avukatlarından Dr. Acun Papakçı, “Capricegold’un iflas etmesi, doğrudan şirketten mal kaçırıldığı anlamına gelecektir” uyarısında bulundu.
Çiğdem Toker: Hazine, geri ödemeleri risk taşıyan bir borcu üstlenmiş oluyor. Hem de bütçe dışı.
Fransa'nın Cannes şehrinde bu yıl 71’incisi düzenlenen düzenlenen ve Avrupa'nın en prestijli sinema ödülü olarak kabul edilen Cannes Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi.
Orhan Bursalı: Cumhurbaşkanı yeniden seçilirse de ayakta duracak. Sorun millete nerede yaşıyorsunuz diye, “Türkiye Cumhuriyeti’nde” yanıtını verecekler ve Atatürk’ü de Kurucu Lider olarak söyleyecekler.
Muhalefetin eleştirilerine rağmen 2016’da kabul edilen Akmerkez’e yakın araziye ilişkin plan, iki yıl sonra yine AKP’lilerce değiştirildi. CHP’li Sağ, “Meclis Başkanvekili Gümüşdağ, plan değişikliğiyle ilgili kiminle görüştü” diye sordu.
Bekir Coşkun: 19 Mayıs; kara yobazların peşine takılıp gitmeyen Türkiye demek…
AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gençler ve sporcular ile birlikte yaptığı iftarın ardından konuştu. Erdoğan gençlere ''Size dikte etmeyeceğiz, sizi kalıplara sokmaya çalışmayacağız sadece sizinle birlikte çalışacağız'' dedi.
CHP ve Saadet Partisi milletvekili listelerinin nasıl oluşturulacağı üzerindeki çalışma devam ediyor. Millet İttifakı içinde Saadet Partili bazı isimlerin CHP listelerinden aday gösterilmesinin topluma anlatılmasında zorluk yaşanmayacağı, bunun kurulan ittifakın ortaya çıkardığı bir imkân olduğu değerlendirmesi yapıldı.
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 20 Mayıs Pazar günü Osmaniye ve Adana'da miting yapacak.
Hüsnü Mahalli: Trump’ın telkin ve emirleriyle Muhammed, BAE ve Bahreyn kral ve emirlerini yanına alarak İsrail ile dost olmaya çalışıyor.
Bekir Coşkun: Şu ana kadar “Ben hükümete girmek istiyorum” diyene rastlamadık ya aklıma şu geliyor; “Demek ki hangi partiden olursa olsun kimse kendi adayının kazanacağından emin değil. Bu nedenle kimse riske girip Meclis’teki yerini tehlikeye atmaya cesaret edemiyor.”
Doğan Yayın Grubu'nun Demirören Grubu'na satılmasından sonra yaşanan ayrılıklara bir yenisi daha eklendi. CNNTÜRK'te 2001 yılından beri görev yapan Ahu Özyurt'un işine son verildi.