İBB AKOM verilerine göre, İstanbul’a hafta sonu soğuk ve yağışlı hava geliyor. Yağışların Cumartesi günü saat 22.00 ile Pazar 09.00 arasında, rüzgâr ve fırtınanın da Cumartesi saat 10.00 ile Pazar 15.00 arasında etkili olması bekleniyor.
Birleşik Kamu-İş İstanbul İl Başkanı ve Eğitim-İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül'den 24 Kasım Öğretmenler günü mesajı yayımladı
İsrail'in 48 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 322 artarak 14 bin 854'e yükseldi.
Gazze'ye yönelik insani yardım ateşkes ile birlikte başlayacak. Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bu ateşkesin kalıcı olmasının amaçlandığı da belirtildi.
Barış Pehlivan; O dosya, 17 yaşındaki E.M’ye tecavüz edilmesini anlatıyordu. Sadullah Alagöz adlı AKP’li iş insanı, siyaset ve bürokrasideki gücüyle korkutup küçük kıza tecavüz etmekle suçlanıyordu.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kurucu Başkanı adına 47 yıldır düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri’ne bu yıl değer görülen gazeteci, edebiyat, spor ve bilim insanları belli oldu.
Komisyon üyesi milletvekillerinden muhalefet partilerine mensup üyelerin birçoğu KÖİ (Kamu Özel İşbirliği) modeli yaptırılan büyük altyapı projeleri için ayrılan garanti tutarları konusunda eleştirel konuşmalar yaptı.
Faik Öztark; Ülkenin geleceğini elleriyle yoğuran öğretmenlerimiz, milletimizin gönlünde en kıymetli yerde olsa da bugün, eğitim sistemindeki sorunların yanı sıra ekonomik güçlüklerle de mücadele etmektedirler.
Bugün 24 Kasım, 1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul etmesi nedeniyle 1981 yılından itibaren ilan edilen Öğretmenler Günü.
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Volkan Yıldız partisinden istifa etti. Volkan Yıldız sosyal medya hesabından neden istifa ettiğini açıkladı.
Resmi Gazete'de yayımlanan 24 Kasım 2023 Cuma yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi konusunda yaptığı tavsiyelere vatandaşın itibar etmemesini istedi.
Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 35’ten yüzde 40 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.
Çorlu tren katliamı davasında mütalaa açıklandı. Savcılık yargılanan sanıklar hakkında ayrı ayrı ceza verilmesi hakkında mütalaa verdi. Dava 24 Ocak 2024 tarihine ertelendi.
Dr. Vecdet Öz; Adalet Partisi olarak öncelikle Doğru Parti ve Milli Yol Partisi ile bir araya gelerek bu minvaldeki ilk hareketi başlatmış bulunuyoruz. Birkaç parti ile daha temas halindeyiz.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bosna-Hersek Devlet Günü 80. yıl kutlamalarına katılacak.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim-İş Sendikası 81 ilde, 24 Kasım Öğretmenler Gününde 1 günlük iş bırakacak ve eş zamanlı basın açıklaması yapılacak.
Orhan Bursalı; Ayrıca, Yerlikaya da eski içişleri bakanının üstüne yattığı İstanbul Büyükşehir yolsuzluk dosyalarının da üstüne oturmuş durumda.
Barış Terkoğlu; Gelgelelim Devlet Bahçeli rejimin tartışılmasını istemiyor. Sebebi basit. Dün muhalefetteyken Ekmel Bey’i toplumun önüne koyan, kimin cumhurbaşkanı olmayacağını belirleyerek cumhurbaşkanı olacağı belirleyen kendisiydi.
Melih Aşık; Sonuçta çok muhterem, aydınlık, üretken, yurtsever bir aydını kaybettik. Cumhuriyet bu yüzden hüzünlüdür. Ülkeye başsağlığı diliyor, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.
Can Ataklı; Ancak sorun şu: Rusya Ukrayna savaşı devam ettiği için İran 35, Mısır’a 30 uçak siparişini halen yerine getiremedi. Yani istese de Türkiye’ye vereceği uçakları yakın zamanda üretemeyecek,