www.istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş; “Asla bir araya” gelmezler denen ne kadar insan ve ne kadar politik çevre varsa Kılıçdaroğlu onları bir araya getirdi. Türkiye'nin bu ayrışma ve kutuplaşma tuzağını aşması gerekir.
TÜİK; TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %2,93, bir önceki yılın Aralık ayına göre %64,77, bir önceki yılın aynı ayına göre %64,77 ve on iki aylık ortalamalara göre %53,86 olarak gerçekleşti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK); Yİ-ÜFE (2003=100) 2023 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %1,14, bir önceki yılın Aralık ayına göre %44,22, bir önceki yılın aynı ayına göre %44,22 ve on iki aylık ortalamalara göre %49,93 artış gösterdi.
Sinan Meydan; Hz. Muhammed’in ölümünden sonra onun yerine devletin başına geçecek kişinin belirlenmesi halifeliğin ortaya çıkmasına neden oldu. Yani halifelik dinsel bir gereklilikten değil, siyasal bir ihtiyaçtan doğdu.
Barış Pehlivan; O tutuklandığında babası şöyle dedi avukat ağabeyine: “Biz dik duracağız ki siz de dik duracaksınız.” Yıllardır ifşa ettiği çürümüşlüğün içine oğullarının da bir gün atılacağını bekliyorlardı.
Can Ataklı; Açıkça hilafet çağrısı yapılıyor yandaşlar ise linç peşine düştü.
Çiğdem Toker; "Enflasyon sadece bizde değil, Batı'da da yüksek" diyebilmeniz için, Amerika'da, İngiltere'de, Almanya'da ve Euro bölgesinde satın alma gücünü, emekli maaşlarını, emeklinin hayat koşullarından da söz etmeniz gerekiyor.
Meral Akşener, İstanbul İl Gençlik Kolları üyeleri Oğuz Talha Uz, Baturalp Akalın ve Akif Demirel'in gözaltına alınmalarına tepki gösterdi. Akşener; "#TürkGençleriniSusturamazsınız!" dedi.
www.istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci İmambakır Üküş, 3 Ocak 2024 Çarşamba Saat:20.00'da Mavi Karadeniz TV'de Gizem Fidan ile Yakın Plan programına canlı yayın konuğu olacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada; İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı'ndan gelmiş gibi görünen mesajın dikkate almayın! denildi.
Resmi Gazete'de yayımlanan 3 Ocak 2024 Çarşamba yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Fatih Altaylı hakkında bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldı. Altaylı, soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden, "terör örgütlerine silah sağlama" ve "tasarlayarak adam öldürme" suçlarından UYAP aranma kaydı bulunan Nuri Gökhan Bozkır'ın yakalandığını duyurdu.
Türkiye Futbol Federasyonundan 2023 Turkcell Süper Kupa - Riyad süreci hakkında açıklama yapıldı; Cumhurbaşkanımızın bu sürece herhangi bir şekilde dahil olduğuna ilişkin bütün iddialar asılsızdır.
Demirören Holding iştiraki Sisal Şans, Milli Piyango yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyenin Kolombiya'dan bir kişiye çıktığı iddiasını yalanladı ve bir açıklama yayımladı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki İBB yönetimi tarafından 2018 Kasım ayında, onarım karşılığında 25 yıllığına TÜGVA’ya devredilen Fatih’teki harabeye dönmüş yapıda incelemelerde bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 1 Ocak’ta İstanbul’da tutuklanan Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Ege Akersoy’un babası Zafer Akersoy ile telefonla görüştü.
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, dün İstanbul’da gerçekleşen Filistin destek mitinginde Hilafet çağrısı yapılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimler için süreç işlemeye başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçime katılabilecek partileri açıkladı. Yener, yerel seçimlere 36 siyasi partinin katılabileceğini söyledi.
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, Parkinson dışındaki el titremelerinde yüzde 75’in üzerinde başarı sağlayan el bilekliği şeklindeki cihaz hakkında bilgi verdi.
RSV için kullanılabilecek etkili bir antiviral ilaç yoktur. Grip ve Covid’in aksine klinik kullanımda bir aşısı yoktur. Tedavi genellikle semptomatik ve destekleyici bakımdan ibarettir.