CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ile Kütahya’nın Tavşanlı, Balıkesir’in Dursunbey ilçelerini de Bursa’ya bağlayan karayolu üzerinde köprü görevi yapan Doğancı Barajı’ndaki kirliliğe dikkat çekti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2007 yılında genelkurmaya TSK'deki Fethullahçı yapılanmayı ayrıntılarıyla anlatan bir flash disk verildiğini ancak dosyanın 2009'da kapatıldığını söyledi.
CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker ÖSYM tarafından 17 Aralık 2016 tarihinde yapılan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nı Meclis gündemine taşıdı.
Şişli Belediyesi'nde 1470 sendikalı işçi bulunduran Kent Yol A.Ş bağlı çalışan işçiler Şişli Belediye Başkanlığı önünde eyleme başladı. İşçilerin üyesi olduğu DİSK/Genel-iş sendikası eyleme ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.
Kadıköy Belediyesi tarafından Fikirtepe’de yaptırılan hava kalitesi ölçümlerinin sonuçları ürkütücü düzeyde çıktı.
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kayyuma devredildikten sonra Adularya Enerji Elektrik Üretimi ve Madencilik Anonim Şirketi'nde çalışan madencilerin yaşadığı sorunları Meclis gündemine taşıdı.
Yeşilyurt Mahallesi’ndeki Şehitler Parkı’na kurulan yazlık sinemaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi
HDP’nin Diyarbakır’da yapacağını duyurduğu grup toplantısı polis ablukası altında gerçekleşti.
Rojava'da, IŞİD'e karşı Kürt güçleriyle birlikte savaşan bir grup uluslararası gönüllü, ilk LBGT bireyi askeri birliğini kurdu. ‘Eşcinsel Diriliş ve Kurtuluş Ordusu’ fikrinin Orlando ve Florida saldırılarının ardından ortaya çıktığı belirtiliyor.
Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Muhammed Gargaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turunun Katar krizine ilişkin Türkiye'nin bu konuda tarafsız kalmasının daha iyi olacağını söyledi.
Romanya'da Yüksek Mahkeme, Türkiye'nin PKK bağlantısı olduğu iddiasıyla iadesini istediği ve gözaltında tutulan Nalan Oral'ın serbest bırakılması kararını onayladı.
Ankara'da bir doktor ölen bir hastanın yakınları tarafından darbedildi. Sağlık emekçileri saldırıyı protesto etti.
Adana'da geçen 1 Mayıs'ta, çalıştığı mobilya atölyesinde asansörde sıkışarak ölen Ömer Faruk Sever'in patronuna 6 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 22 Mayıs 2017’de başlayan kongre sürecinin parti içi çekişmelerle değil, CHP’yi iktidara taşıyacak birlik ve beraberlikle anılacağına inandığını belirtti.
Kadına tacizi engellemek isterken bıçaklanarak öldürülen Bahadır Grammeşin’in katillerinin yargılandığı davada üst mahkeme kararı bozdu. Dava yeniden görülecek.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra KHK’lerle işlerinden uzaklaştırılan veya ihraç edilen kamu çalışanlarının itirazlarını değerlendirmek için kurulan OHAL İnceleme Komisyonu’na ilk hafta 17 bin başvuru yapıldı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı İlnur Çevik, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un 'Türkiye, Rusya'dan S-400 alırsa endişe kaynağı olur'sözlerine tepki göstererek 'Vah vah ABD kaygı duyarmış' dedi.
Eski futbolcu MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, ''Sistem buna müsaade etmiyor. Yeni Spor Bakanı'nın da Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir talimatı olmadan bir şeyleri değiştirebileceğini düşünmüyorum'' dedi.
İçtüzük değişikliğinin geçirilmesinden sonra haftaya tatile girmesi beklenen Meclis’te yeni dönem, ‘seçim sistemi’ tartışmalarıyla başlayacak.
Eğitim-İş Sendikası MEB’in açıkladığı yeni müfredata ilişkin bir değerlendirme yayımladı.
AKP Genel Başkanı Erdoğan, ''Geçmişte ders kitaplarımızda kasıtlı ve yanlış bir şekilde yer aldığı için nesiller boyunca zihinlere kazınmış olan 'Araplar bizi arkadan vurdu' yalanını artık bir kenara bırakmanın zamanı da gelmiştir'' dedi.