TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes: Laiklik olmadan Ortadoğu'da tanık olduğumuz acıların ülkemizi de içine çekmesini engellememiz mümkün değil.
Siyasi ve ekonomik riskler nedeniyle dolar/TL 3.9415 ile yeni zirvesini gördü. TL, Erdoğan’ın döviz bozdurma çağrısından beri yüzde 12 eridi. Çağrıya uyan kaybetti.
Fenerbahçe müzesinde muhafaza edilen şampiyonluk kupalarından birini cam kabini başıyla kırdıktan sonra alan 38 yaşındaki Trabzonlu Halit Şahin uzaklaşmaya çalışırken güvenlik görevlileri tarafından yakalandı.
Türkiye'de en az 1 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan, en az 2 milyon dolar yatırım yapan ya da en az 3 milyon dolarlık mevduat hesabı açan yabancılara Türk vatandaşlığı verilecek.
Başbakan Binali Yıldırım’dan talimat: Sadece Cumhurbaşkanı’na değil tüm devlet büyüklerine hakaret iddiası karşısında resen soruşturma başlatılsın.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı BUDO seferleri iptal edildi.
Dolar, dünkü 3.9422 liralık rekor düzeyin ardından yeni güne 3.88 liranın üzerinde, dün 4.1292 lira zirve yapan euro da yeni güne 4.12 liranın üzerinde başladı.
Ankara’da, geçen hafta bir özel toplu taşıma aracında S. adlı kadına tecavüz eden İbrahim T. adlı şoför hakkında ‘hakaret, tehdit, şantaj, mala zarar verme’ gibi 48 ayrı suç dosyasının olduğu ve üç ayrı cinsel istismar suçundan yargılandığı ortaya çıktı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişiklik teklifinin Meclis’ten geçmemesi halinde parlamentonun yenilenmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli ayrıca Ahmet Türk’ün de rahatsızlığı nedeniyle tutuksuz yargılanması gerektiğini dile getirdi.
Anayasa değişiklik teklifinin 5. maddesi görüşülürken Meclis'te kavga çıktı. 5. maddenin Meclis'in feshi anlamına geldiğini belirten CHP'liler 'Milletin kürsüsünü sizden koruyoruz' diyerek kürsüyü işgal etti. AKP'liler CHP'lilere saldırınca kavga çıktı.
TBMM'de Anayasa teklifi önerisinin 3. maddesinin oylaması sırasında darp edilen CHP'nin Kocaeli milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan Meclis kürsüsünde bir açıklama yaptı.
Başkanlık sistemini getirecek anayasa teklifinin 4. maddesi görüşülmeye başlandı. Madde oylamanın ardından kabul edildi.
İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde devam eden Kıbrıs müzakerelerinde taraflar haritalarını sundu...
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Anayasa Değişiklik Teklifi'nin 1. turunda, 18 yaşında seçilme hakkı veren 3. madde oylandı. 3. madde 341 oyla Meclis'te kabul edildi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçakoca İlçe Başkanı Tacettin Akman ve yönetim kurulu üyelerinin tamamı görevlerinden istifa etti.
Oy kullanımı sırasında CHP Kocaeli vekili Fatma Hürriyet Kablan açık oy kullanan vekilleri cep telefonuyla görüntülemeye çalıştı. Bu sırada AKP Grup Başkan vekili ve Kayseri vekili Mustafa Elitaş, Kablan'ı engellemeye çalıştı ve üzerine yürüdü.
Trump'ın Dışişleri Bakanı adayı Rex Tillerson, ''Suriye meselesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la tekrar çalışmalıyız. Türkiye bizim çok eski bir NATO müttefikimizdir'' dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ ile mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulunarak, 'FETÖ'nün yüzde yüz temizlenmesi mümkün değil. FETÖ konusunda bizim bildiklerimizi bilmiş olsanız 2-3 saat uykunun bile fazla olduğunu hep beraber görmüş oluruz' dedi.
İngiliz hükümeti, Cenevre'de devam eden Kıbrıs barış görüşmelerinin önemli bir fırsat olduğunu ve bir çözüme ulaşılması için ellerinden gelen tüm desteği vereceğini bildirdi.
Sabah saatlerinde 3.8950 ile rekor kıran dolar/TL, ilerleyen saatlerde 3.85 seviyesine gerilemişti. Dolar fiyatları tekrar yükselişe geçerek 3.8973 seviyesini görerek yeni zirvesine ulaştı.
Ensar Vakfı ile ilgili İBB Meclisi’nde çıkan tartışmada, CHP’li meclis üyesinin konuşmasına devam etmesine izin verilmeyince CHP’li üyeler Meclisi terk etti. Meclis oturumu, CHP’li üyeler olmadan devam etti.