CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Ocak 2017 Perşembe günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış ve temel atma törenine katılacak.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana’nın ulusal kurtuluş mücadelesinin yıl dönümü olan 5 Ocak gününü kutladı.
CHP’li Yılmaz, yılbaşı gecesi Reina’da yaşanan katliamın ardından İçişleri Bakanlığı’nın resmi twitter adresinden laikliği savunan gençlerin hedef gösterilmesini TBMM gündemine taşıdı.
Açıköğretim Fakültesi'nin YÖK kararı ile uygulamaya koyduğu sınavlarda 4 yanlışın 1 doğruyu götürmesi uygulamasına tepkiler bitmek bilmiyor.
Kendisine suikast yapılacağı yolundaki ihbarların bir çok kaynaktan geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, 'Hükümet koruma sayısını artırdı. Ama sonuçta biz siyasetçiyiz, meydandayız. Çıkacağım, vatandaşlarla buluşacağım' dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, anayasa değişikliğine ilişkin genel kurul'da söz alarak AKP hükümüetini eleştirdi.
TBMM Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı AKP Burdur Milletvekili Reşat Petek, görev süresi sona eren komisyonun çalışmalarını anlattı. Petek, çalışma kapsamında 141 kişinin bilgisine başvurduklarını kaydetti.
Anadolu Ajansı'na göre, ABD'li bir savunma yetkilisi, IŞİD'e karşı yürütülen El Bab operasyonunda Türkiye'ye destek vermek için Türkiye'den PYD unsurları için ayrıcalık istediğini öne sürdü.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Astana görüşmelerinin 23 Ocak'ta yapılacağını söyledi. Çavuşoğlu, Reina'ya saldıran kişinin de kimliğinin belirlendiğini açıkladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Okmeydanı'nda bir kahvehanede laikliğin önemini anlatan Halkevleri üyesi iki kişinin tutuklanmasını eleştirerek, 'Laikliği savunan gençleri hangi gerekçe ile tutukladınız?' diye sordu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AFAD sorunlarının saptanması,çalışanların durumu ve illerdeki örgütlenmelerinin araştırılarak çözüm üretilmesi için Meclis araştırması yapılmasını istedi.
Enflasyonun beklentileri aşmasının ardından 3.6040 lira ile yeni tarihi düzeye tırmanan dolar, bugüne de rekora yakın değerde başladı.
ÖNDER'in yaptığı anket çalışmasına göre imam hatiplerde okuyan öğrencilerin velileri imam hatip liselerindeki eğitim ve hizmetleri eleştirdi.
TÜSİAD uzun süren başkan arayışına nokta koydu. Yönetim Kurulu Üyelerinden Erol Bilecik’in 12 Ocak’ta yapılacak genel kurulda yeni bir yönetim kurulu ile başkanlığa aday olmasına karar verildi.
CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın son günlerde yaşanan elektrik kesintileri konusunda Meclis Araştırması açılmasını istedi.
İstanbul Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla bağlantılı oldukları iddia edilen şüphelilere yönelik İzmir'de operasyon başlatıldı, şu ana kadar 5 IŞİD üyesi gözaltına alındı.
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır'a soruşturma açıldı.
Pentagon Sözcüsü Peter Cook, IŞİD'in yoğun ateşi altında kalan Türk askerleri ve Özgür Suriye Ordusu mensupları için havalanan koalisyon uçaklarının Türkiye'nin isteği üzerine havalandığını açıkladı.
Haberleri ve Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanan Cumhuriyet muhabiri Ahmet Şık, dün Metris Cezaevi’nden Silivri 9 No’lu Cezaevi’ne nakledildi. Şık, 5 yıl önce de Gülen cemaatinin suçlamalarıyla 375 gün Silivri’de tutulmuştu.
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan 2017'nin ilk Bakanlar Kurulu'nda İncirlik Üssü'nün ABD'ye kapatılmasının konuşulduğunu yazdı.