DİSK Genel Başkanı Kani Beko, HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla ilgili DİSK Yönetim Kurulu adına açıklamada bulundu.
Dolar/TL küresel piyasalar ve yükselen siyasi tansiyonla 3.1550 seviyesini görerek tarihi rekorunu kırdı. Euro da 3,4995'i görerek rekor kırdı. Borsada ise kayıp yüzde 2.5'i aştı.
HDP'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve Şırnak Milletvekili Leyla Birlik tutuklandı.
Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, TMSF tarafından el konulan Koza-İpek Holding şirketlerinin alımında ortaklık için görüşmeler yaptıklarını söyledi.
İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 12 HDP milletvekilinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.
Erzurum'da İmam Hatip Mezunları Derneği'nin Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği etkinliğe katılmak üzere Erzurum’a gelen Bilal Erdoğan, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı.
ABD Adana Konsolosluğu yayınladığı açıklamayla kentte yaşayan yurttaşlarına olabilecek bombalı saldırı ve şiddet eylemlerine karşı yeni bir uyarıda bulundu.
PKK/KCK ve FETÖ/PYD terör örgütleri adına suç işledikleri iddiasıyla, 31 Ekim’den bu yana gözaltında tutulan Cumhuriyet gazetesinin yönetici ve yazarlarının ifadeleri alınmaya başlandı.
HDP'ye yönelik gerçekleştirilen operasyona tepki için Ankara, İstanbul ve Antalya'da yapılan eylemlere polis müdahale etti.
DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
Samsun'da 6 yıl önce 2'si erkek 4'ü kız 6 çocuğa caminin tuvaletinde ve götürdükleri evde cinsel istismarda bulunup alıkoydukları iddiasıyla haklarında dava açılan 7 kişiye toplam 224 yıl 11 ay hapis cezası verildi.
AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin HDP'ye yönelik operasyona ilişkin olarak, 'Haklarındaki iddialar davaya dönüşüp kesinleşene kadar milletvekilleriyle ilgili bir tutuklama kararı verilmemesinin daha doğru olacağı kanaatindeyim' dedi.
İran Enerji Bakan Yardımcısı Huşeng Felahetiyan, İran’ın Türkiye’ye yaptığı elektrik ihracatının borç nedeniyle durdurulduğunu söyledi.
HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken tutuklandı.
HDP'ye yönelik terör operasyonunun ardından AB Büyükelçileri Ankara'da olağanüstü toplanıyor.
Van Valiliği, 4 Kasım- 11 Kasım 2016 tarihleri arasında her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma, oturma eylemlerini yasakladı.
HDP'li milletvekillerine yönelik gözaltı operasyonunu protesto etmek isteyen Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri'ne polis saldırdı. Biber gazı ile saldıran polis çok sayıda gözaltı yaptı.
Saatlerdir tüm ülkede yaşanan erişim sıkıntısına Başbakan Yıldırım'dan açıklama geldi. Başbakan konu ile ilgili 'Arkadaşlar güvenlik açısından zaman bu tip tedbirlere başvurulabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir.' dedi.
Almanya Dışişleri Bakanlığı, HDP'li vekillerin gözaltına alınması nedeniyle Türkiye'nin Berlin Maslahatgüzarı'nı Dışişleri'ne çağırdı.
Ankara Yüksel Caddesi'nde toplanarak, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte HDP'li 12 milletvekilinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyenlere polis müdahalede bulundu.
Başbakan Binali Yıldırım, HDP'lilerin gözaltına alınmasıyla ilgili konuştu.