CHP Ulusal Çocuk Politikası Çalıştayı, çocuk odaklı politikalar için öncü adım oldu. Türkiye’de çocukların sorunları, aslında iki günlük bir çalıştaya sığmayacak kadar birikmiş durumda.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), Kuzey Kore'nin balistik füze denemesini kınadığı bildirildi.
Sivas'ın Divriği ilçesinde yük treni ile manevra treninin çarpışması sonucu 4 makinist yaralandı.
Musul'un doğusunda operasyona giden bir askeri konvoya bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. 70 Iraklı askerin hayatını kaybettiği bildirildi.
ABD Savunma Bakanlığı( Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, Türk askerlerinin Musul operasyonuna katılıp katılmayacağının Irak ve Türk hükümetleri arasında çözülmesi gereken bir konu olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT Radyo'da yayınlanan 'Herkesin Bir Meseli Var-Bilgelik Hikâyeleri' adlı radyo programının konuğu oldu...
Ankara Valiliği, güvenlik gerekçesiyle bugünden başlayarak, 30 Kasım'a kadar her türlü toplantı, gösteri, yürüyüş ve mitingi yasakladı...
İBB Meclisi CHP Üyesi Mehmet Berke Merter hazırladığı yazılı önergesinde İstanbul da güvenli bisiklet yollarının çoğalması için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülük etmesini istedi.
Ankara Barosu seçimi yapıldı. Seçimin galibi 5019 oy alan Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan Hakan Canduran oldu.
Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, CHP’li Umut Oran, FETÖ liderini ziyaret gitmekle itham eden ve bu asılsız iddiayı Sabah gazetesindeki köşesine taşıyan ‘gazeteci’ Mahmut Övür’e 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.
ABD New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, Reza Zarrab'ın iddianamenin reddedilmesi için yaptığı başvurunun geri çevrildiğini duyurdu.
Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde Diyetisyen Billur Filiz 18 Ekim Dünya Menopoz Günü dolayısıyla, kadınların yaşamının doğal döngüsü içerisinde olan “Menopoz” konusunda bilgilendirici açıklamalar yaptı.
Eğitim İş eski Genel Başkanı Veli Demir: Eğitim İş, Atatürk'ün ilke ve devrimleri ile onun önderliğinde kurulan cumhuriyetimize bağlı Kemalist devriminin bilimsel, laik, demokratik, ulusal, parasız ve halktan yana eğitim anlayışını savunmaktadır.
Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Ayhan Barut, AKP iktidarının ülke genelinde ilan ettiği olağanüstü hal (OHAL) ile dikta rejiminin adeta provasını yaptığını söyledi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani bir basın toplantısı düzenledi. Barzani, 'Ankara operasyona katılmak istiyorsa, Bağdat’la anlaşmalı' dedi.
Almanya’nın Ludwigshafen kentinde çeşitli kimyasal ürünlerin üretildiği BASF fabrikasında büyük bir patlama oldu.
Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun açıkladığı 2016 Temmuz ayının işgücü istatistikleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Irak'ın önde gelen Şii liderlerinden Mukteda Sadr, yandaşlarını yarın Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanmaya çağırdı.
Fethullah Gülen’in 'Son arzum' başlıklı yeni bir konuşması yayımlandı. Gülen'in 'Bunu bana ve bu Hizmet’e yapanlar, idam sehpasına götürdükleri zaman bu zalimleri getirin; ölmeden evvel, bunların yüzüne tükürmek geliyor içimden' sözleri dikkat çekti.
CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Genel Merkezi’nde 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenen CHP Ulusal Çocuk Politikası Çalıştayı’nda, çocuklara ilişkin açıklanan çarpıcı veriler dikkat çekti.
5 Temmuz’un ardından ‘hak ve özgürlüklere yönelik tehditler ortadan kaldırılacak’ denilerek ilan edilen OHAL’in ilk döneminde çıkarılan KHK’lerle Meclis devre dışı bırakıldı, hak ve özgürlükler tırpanlandı.