CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'de haftalık grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Ukrayna-Rusya savaşı hakkında; 'Her birimiz milletvekiliyiz. Burnumuzun dibinde bir olay varsa o olay konusunda TBMM'nin bilgilendirilmesi, üzerine düşen bir görev varsa yerine getirilmesi lazım.'
Cumhuriyet Halk Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin “Yarının Türkiyesi için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” sunumu ve imza töreni Ankara Bilkent Otel’deki Sakarya Salonu’nda yapıldı.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal ederek başlattığı askeri müdahale kesinlikle kabul edilemez. Taraflar müzakere ve diyalog yollarını tekrar açmalıdır" dedi.
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da siyasi partilerin grup başkanvekilleri, Rusya'nın, Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahaleye tepki gösterdi.
Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi. Komisyon, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız başkanlığında toplandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nun batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İSKİ, İstanbul'un (1 Mart 2022 Salı) günlük su kaynaklarının doluluk oranını açıkladı.
Can Ataklı; Karadeniz’de seferlere çıkan balıkçılar. Karadeniz’in açık sularında, uluslararası alanda balık avlayan Türk balıkçılara bugüne kadar defalarca saldırı düzenledi Ukrayna sahil güvenlik ekipleri. Defalarca ateş açtılar balıkçı teknelerine. Bu saldırılarda teknelerin üzerine benzin veya yanıcı madde atılıp ateşe bile verildi.
Hüsnü Mahalli; İsrail’den korkuluyorsa o zaman 7 yıldır Yemen halkı üzerine bomba yağdıran ABD, İsrail ve batı destekli Suudi Arabistan ve BAE için de birkaç televizyon programı yapılabilir ve bir iki köşe yazısı yapılabilir.
Resmi Gazete'de yayımlanan 28 Şubat 2022 Pazartesi yönetmelik, genelge ve tebliğler www.istanbulgercegi.com'dan takip edebilirsiniz.
Rus lider, Macron'la yaptığı konuşmada Ukrayna'nın tarafsız kalmasını şart koştu.
Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı'nın (YÖS) ilk maratonu Hatay'da başladı. 2022 yılı içerisinde birçok üniversite bünyesinde gerçekleştirilecek olan YÖS Sınavının ilk maratonu Hatay'daki ALRAVVAD Eğitim Danışmanlığı koordinatörlüğünde gerçekleşti.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Kabinesi Toplantısı sonrası basın açıklamasında; “Montrö Sözleşmesi’nin ülkemize verdiği yetkiyi krizin tırmanmasının önüne geçecek şekilde kullanma kararındayız.”
28 Şubat'ta Sağlık Bakanlığının resmi Türkiye güncel verileri paylaşıldı; Pandemi Koronavirüs COVİD19'dan bugün 213 toplamda 94.306 kişi hayatını kaybetti.
CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer sürekli zamlanan akaryakıt fiyatları ve benzin istasyonlarının önünde uzayan kuyrukları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık ve bağlı sendikaların genel başkanları Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem imza törenine katıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, öz kaynak kullanımıyla metrobüs filosuna katılacak araçların üretildiği Sakarya Arifiye’deki fabrikayı, İETT Genel Müdürü Alper Bilgili ile birlikte ziyaret etti.
Türk siyaset tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat 1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu bildirisinin üzerinden tam 25 yıl geçti.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İP Genel Başkanı Akşener, SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, DP Genel Başkanı Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan bir arada Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Sunum ve İmza Törenini izliyor.
Bugün Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş'in 75. doğum günü.
6 muhalefet partisi genel başkanının bir arada 28 Şubat’ta güçlendirilmiş parlamenter sistemi anlatacakları toplantı Ankara'daki Bilkent Otel'de 13.30'da yapılacak. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metni, partilerin kurmayları tarafından okunacak.