loading
close
SON DAKİKALAR

Son nefese kadar

Son nefese kadar
Tarih: 12.02.2012 - 17:56
Kategori: Spor

Trabzon, CSKA ile berabere kaldı. Tolga kalesinde devleşti. Uzatmada Giray'ın kafası direkten döndü.

Şenol Güneş maçtan bir önce, "Kazanırsak gruptan çıkma şansımız yüzde 60'ın üstüne çıkar" demişti. Trabzonspor kazanmadı ama aldığı bir puan ile Avrupa'ya devam şansını yüzde 50'ye çıkardı. Aslında kazanmak için her şey müsaitti Avni Aker'de. Coşkulu bir taraftar ve Şampiyonlar Ligi'nde nihayet sahayı çıkabilen gol makinası Burak Yılmaz. 

Trabzonspor için en kötü şey telaştı ve maçın büyük bölümünde bunu yaşadılar. Özellikle rakip 10 kişi kalınca 10 dakika yürekler ağızlara geldi. İşte bu bölümlerde ve maçın en kritik anlarında Tolga'nın kritik kurtarışları vardı. Alınan bir puandaki emeğini küçümsememek lazım. Sadece Burak ile gole gitmeyi düşünen Trabzonspor, hücumda hiç çoğalamadı. Burak, 7 defa ofsayta takıldı. 

Giray, Zokora, Glowacki ve Celustka, takım ataktayken bile orta sahadan bir adım ileri gitmedi. Bu tabloda kenarlar tıkandı. Maça gelirsek... 2'de Doumbia savunmanın arkasına sarktı tıpkı ilk maçta olduğu gibi... Topu Tolga'dan kurtardı dar açıdan vuruşunda Giray ağlara gitmekte olan topu direk dibinden çeldi. 

12'de yine yüreğimiz ağzımıza geldi. Bu kez göbekten Love geldi. Glowacki önünü açınca sert vurdu, Tolga kornere çelmeyi başardı. 32'de Serkan'ın ortasında top şans meleklerinin takdiri ile penaltı noktası civarında Burak'ın önünde kaldı. Vuruşu büyük heyecan yarattı ama top çerçeveyi bulmadı. 

Trabzonspor, başta Burak ile ofsayt rekoru kovalarken savunmada da Love'ı durdurmak için çırpınıyordu. 

İkinci yarı da hızlı başladı. 56'da sol kanattan gelen ortada Tolga boşa çıktı. Arka direkte Love fırsatı kaçırdı. Son yarım saate girilirken Güneş, iki 'Sambacı' Henrique ve Alanzinho'yu sahaya sürdü. 67'de Alanzinho soldan süratli girdi, ilk kez az adamla yakalanan rakibi açacak fırsatta Burak ve Henrique'ye pas yerine şutu tercih edince tribünlerin hedefi oldu. 

73'te Doumbia atıldı. Ama bu fırsatı da avantaja çeviremeyen Trabzonspor, kalesinde tehlikeler yaşadı. 84'te Love, 90'da Dzagoev'in şutlarını bir kez daha Tolga çeldi. Son anda ise şans kapıyı çalar gibi yaptı. Colman'ın ortasında Celustka kafayı vurdu top direkten döndü, Avni Aker dövündü. 

Trabzonpor bu sezon Türkiye'de oynadığı üç Avrupa kupası maçını da kazanamadı ama kaybetmedi de... Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda Benfica ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 1-1 berabere kalan bordo- mavililer, Avnrupa ligi play-off turunda A.Bilbao maçını da UEFA tarafından iptal edilince oynayamamıştı. Trabzonspor daha sonra Avni Aker'de Lille ile 1-1 dün CSKA Moskova ile 0-0 berabere kaldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları