loading
close
SON DAKİKALAR

Son Nefesinde İsim Verdi!

Son Nefesinde İsim Verdi!
Tarih: 22.03.2012 - 18:26
Kategori: Yerel

Konya'da 23 yaşındaki Mehmet Işık'ı, öldürdüğü iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan 24 yaşındaki Mustafa Özcan, 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı...

11 Ocak 2011 günü merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi’nde meydana gelen olayda, seyyar köftecilik yapan Mehmet Işık ile arkadaşı Mustafa Özcan arasında tartışma çıktı.

Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda Mehmet Işık, Mustafa Özcan tarafından av tüfeğiyle göğsünden vuruldu. Ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılan Işık, son nefesinde saldırıyı gerçekleştirenlerin Mustafa Özcan ile Cengiz Yatakdere olduğunu söyledi.

Cengiz Yatakdere olaydan 5 gün sonra Konya’da, Mustafa Özcan da, 20 gün sonra Antalya’nın Alanya ilçesinde bir internet kafede yakalandı.

Mustafa Özcan’ın polise verdiği ilk ifadesinde, "Olaydan 2 gün önce kız arkadaşımla, birlikte köftecilik yapan arkadaşım Mehmet Işık’ın yanına gittik. Burada tartıştığımız Mehmet Işık, bana tokat atarak küfür etti. Ben de olaydan 2 gün sonra böyle bir cinayeti işledim" dedi.

Konya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten adam öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası ile tutuklu olarak yargılanan Mustafa Özcan, bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, Özcan’ın suçu ağır tahrik altında işlediğine kanaat getirerek, mahkemedeki iyi halini de gözönüne alıp 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Tutuksuz olarak yargılanan Ceniz Yatakdere ise beraat etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları