loading
close
SON DAKİKALAR

'Sonbahara bu sayılarla girmek on binlerce önlenebilir ölüme yol açacak'

'Sonbahara bu sayılarla girmek on binlerce önlenebilir ölüme yol açacak'
Tarih: 29.08.2021 - 11:33
Kategori: Sağlık, Yaşam

Mikrobiyoloji uzmanı Doç. Dr. Emrah Altındiş, "Toplumun sadece ~%40'ı iki doz aşılı, insanlar pandemi bitmiş gibi davranıyor. Sonbahara bu sayılarla girmek on binlerce önlenebilir ölüme yol açacak" dedi.

Harvard Üniversitesi öğretim görevlisi ve Boston College Üniversitesi Biyoloji bölümü mikrobiyoloji uzmanı Doç. Dr. Emrah Altındiş, koronavirüs salgınındaki vaka artışı ve aşılamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altındiş, "Aşılar yüz binlerce hayatı kurtardılar, kurtaracaklar. Öte yandan aşıların koruyuculuğunun zamanla azaldığını ve ek dozlara ihtiyaç duyduğumuzu görüyoruz. Ayrıca bağışıklık sistemi zayıf kimi bireylerde aşılar daha az etkin. Dolayısı ile aşılılar da önlemlerine devam etmeli" ifadelerini kullandı

Emrah Altındiş'in açıklamaları şöyle:
"Türkiye'de muhtemelen manipüle edilen resmi verilere göre dahi son 1 ayda: - 651,000 insan hastalandı. 4589 kişi vefat etti. Toplumun sadece ~%40'ı iki doz aşılı, insanlar pandemi bitmiş gibi davranıyor. Sonbahara bu sayılarla girmek on binlerce önlenebilir ölüme yol açacak. 

Bu şartlarda aşı hem bilgilendirme kampanyalarıyla, hem de kimi maddi ödüllerle aşı teşvik edilmeli, aşı tedirginliğini anlamak için araştırmalar yapılmalı ve aşı olmayı reddedenlere kısıtlamalar artırılmalı. Aynı şekilde kimi meslek gruplarına aşı zorunlulugu getirilmeli.

Aşılar yüz binlerce hayatı kurtardılar, kurtaracaklar. Öte yandan aşıların koruyuculuğunun zamanla azaldığını ve ek dozlara ihtiyaç duyduğumuzu görüyoruz. Ayrıca bağışıklık sistemi zayıf kimi bireylerde aşılar daha az etkin. Dolayısı ile aşılılar da önlemlerine devam etmeli.

Bu hafta kaybettiğimiz hekimlere çok üzüldüm ancak aşı olmayan sağlık çalışanları kendilerine tedavi için gelen hastalar açısından da (örneğin kanser hastaları vd) büyük riske yol açıyorlar. Bu manada aşı sağlık çalışanlarına zorunlu hale getirilmeli."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları