loading
close
SON DAKİKALAR

Sony'den 5,7 milyar dolar zarar

Sony'den 5,7 milyar dolar zarar
Tarih: 11.05.2012 - 10:49
Kategori: Ekonomi

Sony, martta sona eren mali yılda 5.7 milyar dolarlık rekor zarar açıkladı...

Son 4 yıldır zarar eden Japon devi yeniden yapılandırma kapsamında 10 bin kişinin işine son vermeyi ve 1 milyar dolarlık yenilenme harcaması yapmayı düşünüyor.

Özellikle televizyon bölümünün zararını bitirmeye çalışan Sony, konuyla ilgili yaptığı açıklamada güçlü yen ve Japonya’yı ve çevre ülkeleri sarsan doğal felaketlerden yakındı. Geçen yıl satışlarda yüzde 10’a yakın düşüş yaşayan Sony, “Satışların azalması özellikle paritedeki arzu edilmeyen şartlar, büyük Japon depremi, Tayland’daki sel ve gelişmiş ülkelerde bozulan piyasa koşullarından kaynaklandı” açıklamasını yaptı.

Tokyo’da bir basın toplantısı düzenleyen Sony CFO’su Masaru Kato, “2012 mali yılını emektronik bölümümüzü rehabilite etmek açısından çok önemli bir yıl olarak kabul ediyoruz” dedi.

2012 değişim yılı...

Bu yıl Howard Stringer’dan CEO’luk görevini devralan Kazuo Hirai ise “Artık Sony’nin değişme zamanı” açıklamasında bulundu. Sony’nin işten çıkarmaların yanı sıra, PlayStation ve online oyun birimlerini büyütmek, gelişmekte olan ülkelere ağırlık vermek ve sağlık ekipmanları gibi yeni alanlara girmek ilk hedefler arasında.

Posta

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları