loading
close
SON DAKİKALAR

Soros: Avrupa’da 2-3 ülke iflas bayrağını çekebilir

Soros: Avrupa’da 2-3 ülke iflas bayrağını çekebilir
Tarih: 11.02.2012 - 23:12
Kategori: Ekonomi

ABD’li ünlü yatırımcı George Soros, Euro Bölgesi’nde birkaç iflas yaşanabileceğini söyledi.

CNBC’ye konuşan Soros, eğer gerçekleşirse iflasların düzenli olması gerektiğini vurguladı. Önceki gün Forbes dergisinin ‘En Zengin 400 Amerikalı’ listesinde 22 milyar dolarlık servetiyle ilk kez ilk 10’a girerek 7’nci sırada yer alan Soros şunları söyledi:
“Bence Euro Bölgesi’nde 2 veya 3 küçük ülke iflas edebilir. Euro Bölgesi’nden de çıkabilir. Ama buna iyi hazırlanılmalı ve bu organize bir şekilde gerçekleşmeli. Hazırlıklı bir iflas olmadığı takdirde küresel piyasalarda çalkantı yaşanabilir. Hazırlıklı bir iflas halinde bu ülkeler gerçek bir seçim yapmış olacak. Euro Bölgesi’nde kalarak acı çekmeye veya birlikten çıkmaya kendileri karar vermiş olacaklar.”

‘Doların yükselişi likidite sorunundan’
Doların yükselişinin altında likidite sorunu yattığını kaydeden Soros şöyle devam etti:
“ABD’de problemler olmasına rağmen doların güvenli liman olarak görülmesi bence bir likidite problemi. Avrupa bankaları gelişmekte olan piyasaların ana kredi kaynağı. Bu yıl marta kadar, gelişmekte olan piyasalara, Avrupa bankaları 3.5 trilyon dolar, ABD bankaları 740 milyar dolar ve Japon bankaları 310 milyar dolar kredi kullandırdı. Yani Avrupa gelişmekte olan piyasaların en büyük kredi kaynağı.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları