loading
close
SON DAKİKALAR

Sorun Varsa Çözüm De Var

Sorun Varsa Çözüm De Var
Tarih: 11.02.2012 - 18:05
Kategori: Yerel

Sultanbeyli halkına daha iyi hizmet sunmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Sultanbeyli Belediyesi, insan odaklı hizmet anlayışına devam ediyor.

Sorun Varsa Çözüm De Var

Sultanbeyli halkına daha iyi hizmet sunmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Sultanbeyli Belediyesi, insan odaklı hizmet anlayışına devam ediyor.
Bu hedef doğrultusunda Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in göreve gelmesiyle oluşturulan Çözüm Masası,  ilçe halkının istek  ve  şikâyetlerini dinliyor, konuları ilgili makamlara ivedilikle ulaştırıp çözümler üretiyor.
İlçemizin yaşam kalitesini yükseltmek, bürokrasiyi minimuma indirmek  amacıyla kurulan Çözüm Masası, her gün onlarca vatandaşın dilek, şikayet ve beklentilerini, hızlı bir şekilde sonuca  ulaştırmak için hizmet vermektedir.
Deneyimli, güler yüzlü ve konusunda uzman personeli ile Sultanbeyli  Belediyesi  Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Çözüm Masası, her gün onlarca vatandaş ile bire bir görüşüp sorunlarını dinlemekte. Ayrıca Başbakanlık İletişim Merkezi’nden ve Büyükşehir Belediyesi  Beyaz Masa  yoluyla gelen  istek ve şikayetleri günlük olarak ilgili birime yönlendirip takibini yapmaktadır.

Çözüm Masası Nasıl Çalışır

İlçe halkının belediye birimlerine hem çok kolay bir şekilde ulaşarak hem de hızlı, kaliteli ve profesyonel hizmet alabilmelerine yardımcı olmaya çalışan Çözüm Masası, vatandaşları belediye girişinde güler yüzle karşılayıp taleplerini dinlemekte ve varsa şikayetlerini kayda geçirip ilgili birimlere aktarmaktadır.

Çözüm Masası  vatandaşların çevre düzenlemesinden sosyal yardımlara, konut problemlerinden başkan, başkan danışmanları, başkan yardımcıları, birim müdürleri ile görüşme taleplerine kadar birçok konuda yardımcı olmaya çalışmaktadır.

Vatandaşların şikayet ve taleplerini SAMPAŞ elektronik sistemi üzerinden kayıt edip, ilgili birime gönderen Çözüm Masası, sorunun giderilip çözüme ulaştırılmasında da takipçi olmaktadır. İlgili birimin en geç üç gün içerisinde vatandaşa cevap yazılıp yazılmadığını kontrol ve takip eden Çözüm Masası, ilgili birimin konuyla ilgili gelen cevabı doğrultusunda,  vatandaşı telefonla arayarak  talebi ile ilgili ayrıntılı olarak olumlu veya olumsuz sonuç bilgisini iletir.

Modern çağ, günümüzde stratejik iletişim yaklaşımını öne çıkartmaktadır. Bu yaklaşım doğrultusunda, hızlı ve etkili iletişim yolları kullanılarak vatandaşlarla sürekli iletişim halinde bulunulması, yerel yönetimlerin hizmet kalitesini arttırma konusunda büyük önem taşımaktadır. Vatandaşların dilek, şikayet ve beklentilerini Çözüm Masası’na iletmelerini sağlayan yollardan biri olan Başbakanlık İletişim Merkezi’nden (BİMER) gelen  istek ve şikayetler de Çözüm Masası’nın faaliyet alanında bulunmaktadır.

Günlük olarak ilgili birime yönlendirilen ve takibi yapılan talepler ile ilgili olarak 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı  Kanunu’nun belirlemiş olduğu yasal süre içerisinde Çözüm Masasınca cevap verilmektedir.

Güler Yüz, Hızlı Çözüm

Deneyimli, güler yüzlü ve konusunda uzman personeli ile hizmet veren Çözüm Masası, en kaliteli ve en hızlı hizmet felsefesi ile halkın memnuniyetini öncelemektedir.

Vatandaşların sorunlarını dinleyebilmek, hizmet kalitesi ile birlikte memnuniyeti de artırabilmek için çalışmalarını sürdüren Çözüm Masası’nı günlük olarak yaz aylarında 100-150 kişi, kış aylarında ise 50-100 civarında Sultanbeylili ziyaret etmektedir.

2011 yılı içinde aylık ortalama 1580 kişinin bizzat gelerek veya telefon ile istek ve şikayetlerini bildirdikleri Çözüm Masası, 2011 yılı itibari ile toplam 18.960 vatandaşın müracaatını değerlendirmiştir.

Çözüm Masası’na gelen vatandaşlar dışında 2839 kişi de internet yoluyla taleplerini bildirmiştir.

Başbakanlık İletişim Merkezi’nden  başvuranların sayısı da 249 gerçekleşmiştir.

Vatandaşlarımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Beyaz Masa  yoluyla 441 adet istek ve şikayetlerini bildirmiş olup, Çözüm Masası olarak en kısa sürede cevap verilmiştir.

Çözüm Bir Adım Ötenizde

İlçe halkı  belediyemize iş ve işlemlerini takip etmeleri, sorunlarını anlatmaları, dilek ve şikayetlerini bildirmeleri  için Çözüm Masası’nı ziyaret edebilirler. 

Ayrıca beyazmasa@sultanbeyli.bel.tr.adresinden mail yazabilirler. Maili ulaşan vatandaşlara anında telefonlarına başvurunuz alınmıştır mesaj gönderilmektedir. Şikayetleri sonuçlanan vatandaşlara şikayetiniz sonuçlandırılmıştır mesajı gönderilerek yeniden dönüş yapılmaktadır. Telefon ile başvurularını gerçekleştirmek isteyen vatandaşlarda (0216) 564 13 00 nolu telefondan 1640-1641-1642-1558-1560 dahili hatları tuşlayarak bildirilerini gerçekleştirebilirler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları