loading
close
SON DAKİKALAR

Sosyal Demokrasi Okulu 13 Ekim’de Başladı

Sosyal Demokrasi Okulu 13 Ekim’de Başladı
Tarih: 13.02.2012 - 07:05
Kategori: Özel Haberler

SODEV ve TÜSES işbirliği ile “Sosyal Demokrasi Okulu” açıldı. 13. yılına giren okulun açılışını CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yrd. Perihan Sarı ve CHP PM üyesi Ercan Karakaş yaptı.

SODEV ve TÜSES işbirliği ile “Sosyal Demokrasi Okulu” açıldı. 13. yılına giren okulun açılışını CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yrd. Perihan Sarı ve CHP PM üyesi Ercan Karakaş yaptı.

CHP PM üyesi Ercan Karakaş konuşmasında “Sosyal Demokrasi Okulu” siyaset yapacak insanların doğru bir eğitimden geçerek partilerine daha yüksek değerler katabilecekleri, çok değerli hocalardan eğitim alabileceklerini ve önümüzdeki yerel seçimlerde il meclis ve belediye meclis üyeliklerine seçilebilmek için mutlaka sertifika sahibi olmaları gerektiği konusunun altını çizdi ve CHP'de Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yrd. Perihan Sarı'dan da bu konudaki olumlu fikrini aldı.

Açılış konuşmasın da CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yrd. Perihan Sarı 13. yılına başlayan okulun CHP'nin eğitim çalışmalarına örnek teşkil ettiğini söyledi. Açılışa çok sayıda partili, SODEV üyeleri, basın ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. www.istanbulgercegi.com haber sitemizi yayın yönetmeni ve yazarı İmambakır Üküş temsil etti.

Açılış kokteylinin sonunda geçen dönemde dersleri başarı ile bitiren arkadaşlara sertifikaları verildi.



İlk ders  "Siyaset Biliminin Temel Kavramları, SD’nin Doğuşu" - Prof. Dr. Fuat Keyman'ın dersi oldu. Derse çok sayıda katılımcının olması siyasi eğitim de çok büyük bir istek olduğunu ortaya koydu.



13 yıl önce “Bilgi iktidardır” belgisi ile başlayan Sosyal Demokrasi Okulu’nun programı 12 dersten oluşuyor. Derslere düzenli olarak katılanlara dönem sonrasında sertifika veriliyor. Yılda iki kez uygulanan programa, bugüne kadar çoğunluğu gençler olmak üzere çeşitli yaş grubundan ve mesleklerden bin kadar kişi katıldı ve sertifika aldı.



SODEV Başkanı Erol Kızılelma Sosyal Demokrasi Okulu’nun 25. Dönemi dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sorunların son derece karmaşık hal aldığı günümüzde, siyasetin sorun çözme yeteneği büyük ölçüde siyasetle uğraşan insanların donanımına bağlıdır. Maalesef ülkemizdeki siyaset kurumları bu konuya gereken önemi vermemekteler. 

Biz, SODEV ve TÜSES olarak sosyal demokrat alandaki bu boşluğu bir ölçüde de olsa doldurmak amacıyla yola çıktık. CHP’nin geç de olsa parti okulunun kurulması yönünde harekete geçmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Çünkü bizce, daha adaletli ve özgür bir toplum ve dünya yaratmak isteyen, bu yönde bir değişimi savunan, sosyal demokrat, sol partiler için bilgi ve siyasi eğitim son derece önemlidir.”



Dersler Bilgi üniversitesi Dolapdere Kampüsünde Salı ve Perşembe günleri yapılacak. Ayrıntılı bilgilere www.sodev.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Derslerin Konuları ve Ders Verenler
Siyaset Biliminin Temel Kavramları, SD’nin Doğuşu - Prof. Dr. Fuat Keyman 
SD ve Küreselleşme - Prof. Dr. Burhan Şenatalar
Ekonomi ve SD - Doç. Dr. İzak Atiyas 
Sendikalar ve Çalışma Yaşamı - Av. Necdet Okcan
Sosyal Devlet, Refah Toplumu - Yrd. Doç. Dr. Şule Daldal
Avrupa Birliği - Dr. Can Baydarol
Yeni Dünya Düzeni ve Uluslararası İlişkiler - Aydın Cıngı 
Kültürel Küreselleşme ve Kimlikler - Prof. Dr. Aydın Uğur 
SD, İnsan Hakları – Birey – Devlet - Doç. Dr. Zeynep Engin 
Toplumsal Cinsiyet ve Demokrasi - Doç. Dr. Sevgi Uçan 
SD’nin Türkiye’deki Kökenleri ve Gelişimi - Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kabasakal
SD Siyaset ve Örgüt Anlayışı - Ercan Karakaş


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları