loading
close
SON DAKİKALAR

Sosyal İş Genel Kurulu’nda taşeron uyarısı

Sosyal İş Genel Kurulu’nda taşeron uyarısı
Tarih: 11.02.2012 - 23:55
Kategori: Sendika

Sosyal İŞ Sendikası Genel Kurul’unda taşeronlaşmanın giderek ülkenin geleceğini belirler hale getirildiğine dikkat çekilerek, karşı mücadele edilmesi istendi.

Sosyal İŞ Sendikası 13. Olağan Genel Kurul’unda taşeronlaşmanın giderek ülkenin geleceğini belirler hale getirildiğine dikkat çekilerek, taşeronlaştırmaya karşı mücadele edilmesi istendi. Türk Patent Enstitüsü,  Bilgi Üniversitesi ve çeşitli üniversitelerden ve Metro Grossmarket’ten işçilerin yoğun katılımının dikkat çektiği Genel Kurul’da, Sosyal İş üyesi ve tutuklu gazeteci Ahmet Şık da unutulmadı.  

Konya Selçuk, Çanakkale 18 Mart ve Ordu Üniversitesi’nden, Metro Grossmarket ile örgütlü olunan birçok işyerinden delegelerin yanı sıra işçilerin de katıldığı Genel Kurul’da, 8 Mart 2011’de işten atılan ve işe iade davası süren TPE kadın işçileri bulundu. Genel Kurul’a aralarında Birleşik Metal İş, Genel İş, Dev Sağlık Sen, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin de bulunduğu sendika ve dernekler ile, siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Genel Kurul, sendikanın faaliyetleri ve faaliyetlerin yer aldığı haberlerden derlenen sinevizyon gösterisi ile başladı. Halen “Ergenekon” üyesi olduğu iddiası ile tutuklu bulunan,  Sosyal İş üyesi gazeteci Ahmet Şık da unutulmadı. Ahmet Şık’ın bulunduğu slaytta “gazetecilere özgürlük” talebi yer aldı.

Sosyal-İş’in çeşitli eylemlerinin gösterildiği TV kanallarında gösterilen haberlerin yer verildiği sinevizyonda, işçi ve emekçilerin sesini ekranlara taşıyan Hayat TV’den görüntü olmaması dikkat çekti.

Sosyal İş Genel Başkanı Metin Ebetürk konuşmasına tutuklu gazeteci ve aydınları gazeteci Ahmet Şık nezdinde selamlayarak başladı. Ebetürk, Kürt sorununa da değindiği konuşmasında silahla, bombayla, askerle dünyanın hiçbir yerinde sorunların çözülemediğini ve Türkiye’de de çözülemeyeceğini vurguladı. Ebetürk, taşerona karşı mücadelenin önemini şu sözlerle dile getirdi: “Taşeron meselesi bu ülkenin geleceğini belirleyecektir. Taşeron illeti ile mücadele bizim temel görevimiz olmalıdır. Tüm emek ve meslek örgütlerinin de elini taşın altına koyması gerekmektedir”.

Divan Başkanlığına Kamil Ateşoğulları’nın getirildiği Genel Kurul’da konukların konuşmalarının ardından çalışma raporu görüşüldü. Bugün yapılacak seçimde Metin Ebetürk başkanlığında tek listenin çıkması bekleniyor.

DİSK Genel Başkan Vekili Tayfun Görgün, yaklaşan DİSK Genel Kurulu'nu hatırlattı ve baskılara karşı mücadelelerinin süreceğini belirtti. TKP Genel Başkanı Erkan Baş, sermaye güçleri tarafından teslim alınmayan bir tek işçi sınıfının kaldığını, onun da çalışma yaşamındaki uygulamalarla teslim alınmak istendiğini kaydetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da sendikanın uluslararası alanda faaliyet göstermesinin önemli olduğunu vurguladı.

EMEP GYK üyesi Fevzi Ayber ise işçi sınıfının birliğinin önemine dikkat çektiği konuşmasında, iktidarın işçi sınıfının birlik sağlayamamasından cesaret aldığını ve bu yüzden pervasızca saldırdığını söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları