loading
close
SON DAKİKALAR

Sosyalist Enternasyonal ve CHP

Sosyalist Enternasyonal ve CHP
Tarih: 26.06.2012 - 13:23
Kategori: Kültür & Sanat

Zeycan Gül kitabında Sosyalist Enternasyonal ve Cumhuriyet Halk Partisi, CHP'nin tarihsel dönemini yakından inceliyor...

‘CHP, sosyal demokrasinin evrensel değerlerini benimsemiş partilerle ve ülkelerle uluslar arası Sosyalist Enternasyonal’e üye olarak gerçekleştirdi.


27-30 Kasım 1976 tarihlerinde toplanan 23. Kurultayı’nın kabul ettiği 1976 CHP Parti Programı’na sosyal demokrasinin, özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği ile demokratikleşme gibi evrensel ilkelerini aldı. Bu ülkeler günlük hayata uyarlandı. ‘Devletin Partisi’, ‘Halkın Partisi’ oldu.


CHP’nin 23. Kurultayı’nda Ecevit’in önerisi ile Sosyalist Enternasyonal’e girilme kararı alındı. CHP, sosyal demokrasinin fikir ve mücadele birlikteliğinin, ilkelerinin temsil edildiği Sosyalist Enternasyonal’e üye olmayı bir gereklilik ve kazanım olarak değerlendirdi’


Zeycan Gül’ün kalemiyle sosyalizm, Sosyalist Enternasyonal, CHP’nin Sosyalist Enternasyonal’e katılış süreci, Bülent Ecevit ve CHP dönemi, sol ve CHP ilişkisinin irdelendiği ‘Sosyalist Enternasyonal ve Cumhuriyet Halk PartisiSODEV aracılığı ile geçtiğimiz aylarda okuyucularla buluştu.


Yüksek lisans tezi olarak hazırlanan metin, Türk siyasal yaşantısının en seçkin kurumlarının başında gelen CHP’nin tarihsel dönemini de yakında inceleme görevi görüyor.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları