loading
close
SON DAKİKALAR

Soylu, Sözcü ve Karar gazetelerini hedef aldı

Soylu, Sözcü ve Karar gazetelerini hedef aldı
Tarih: 08.05.2021 - 13:16
Kategori: Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturmalarla ilgili haberleri nedeniyle Sözcü ve Karar gazetelerini hedef aldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Gülbahar Hatun Türbesi'nin önünden geçerken ellerini arkadan bağladığı gerekçesiyle inceleme başlatılmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, "Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Bana göre suçtur. Böyle bir görüntü olamaz. Ancak ben buna soruşturma izni vermem" demişti.

İmamoğlu da Soylu'nun açıklamasına tepki göstererek şunları kaydetmişti:
"'Bence suç' diye bir şey var mı Anayasa’da? Bakanlık yapıyorsunuz ve 'Bence suç' diye bir yorum yapıyorsunuz. Anayasa’da ya da kanunda böyle bir tanım olmaz. Devletin bu makamında bulunan insanların, bu şekilde vakitlerini harcamaları kadar üzücü bir durum yok. 'Bence suç' diye açıklama yaparak, Diyarbakır ziyareti üzerinden, 'Ben, aslında buna soruşturma izni veririm' mesajı vermek, daha bugün yarın belki de müfettişe ulaştıracağımız ifademize etkide bulunma anlamına geliyor."

İçişleri Bakanı Soylu, İmamoğlu'yla ilgili yapılan haberler üzerinden Sözcü ve Karar gazetelerini hedef aldı.

Soylu, "Sözcü gazetesi dün Karar gazetesi bugün. Yalan söylemeyi iftira atmayı demokrasi olarak tarif eden, tüm kavramları iğdiş eden hastalıklı zihniyet... Aynı yalanı yazmak ve yaymakta bir sakınca görmüyorlar... Mübarek gün, Allah’a havale ediyorum..." ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları