loading
close
SON DAKİKALAR

Soylu: Şu anda yurt içinde 790 civarında terörist var, nerede olduklarını biliyoruz

Soylu: Şu anda yurt içinde 790 civarında terörist var, nerede olduklarını biliyoruz
Tarih: 14.08.2018 - 14:58
Kategori: Yurt

Terörle mücadelede kararlılıklarını ortaya koyacaklarını ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda yurt içinde 790 civarında terörist var. Bu, son yılların en düşük rakamıdır. Kimin nerede, hangi grubun içinde olduğunu biliyoruz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hakkari'ye giden Bakan Soylu, PKK'lılarca yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa ile birlikte yaşamını yitiren asker eşi Nurcan Karakaya'nın saldırıya uğradığı bölgeyi havadan inceledi. Daha sonra üs bölgesine geçen Soylu, burada görev yapan askerlere başsağlığı diledi.

Terörle mücadelede hep birlikte kararlılıklarını ortaya koyacaklarını söyleyen Soylu, şöyle konuştu:

"Mehmetçiğimiz, jandarmamız, polisimiz, korucularımız büyük mücadele ortaya koyuyor. Bu mücadelenin nasıl olduğunu dünyaya ve Türkiye'de bu mücadeleyi görmek istemeyenlere açık şekilde, büyük kahramanlıkla arkadaşlarımız gösteriyor. Ziyaret etmek, komutanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istedim. Mücadelemizi, kararlılığımızı aynı şekilde devam ettireceğiz. Siz buraları bekledikçe milletimiz huzur ve sükun içindedir. Burada terör örgütü nefes alamadıkça, bütün güvenlik kuvvetlerimiz operasyonları başarılı şekilde yürütmektedir."

"91 KİŞİNİN TESLİM OLMASINI SAĞLADIK"

Yıl başından bu yana PKK'ya sadece 61 kişinin katıldığını açıklayan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Oysa bizim aileleriyle beraber ikna ederek teslim olmalarını sağladığımız, kendisi teslim olanlar hariç 91 kişi. Yani, terör örgütünün özellikle ülkemizde yaşayan vatandaşlarımıza karşı etki kabiliyeti neredeyse sıfırlanmış durumdadır. Çok önemli bir şeydir. Onun için burada özellikle yaz ve sonbahar sezonunu çok iyi geçireceğiz ve ardından kışın inşallah finali gerçekleştireceğiz Allah nasip ederse. Burada söylemek gerekir, şu anda yurt içinde 790 civarında terörist var. Bu, son yılların en düşük rakamıdır. Kimin nerede, hangi grubun içinde olduğunu biliyoruz. Bir taraftan İHA, bir taraftan SİHA, bir taraftan Hava Kuvvetlerimiz, bir taraftan bütün güvenlik kuvvetlerimiz, istihbaratımızla topyekün aldığımız önlemlerle büyük mücadeleyi sürdürüyoruz ve kararlılıkla da bunu sürdüreceğiz."

Kaynak : AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları