loading
close
SON DAKİKALAR

Soylu: Süper Lig şampiyonluk kutlamaları tam kapanma döneminden sonra yapılmalı

Soylu: Süper Lig şampiyonluk kutlamaları tam kapanma döneminden sonra yapılmalı
Tarih: 12.05.2021 - 15:46
Kategori: Siyaset

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Süper Lig'deki şampiyonluk kutlamalarının tam kapanma döneminden sonra yapılması gerektiğini söyledi. Soylu, "O açıdan bu konuda bir tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'ni (GAMER) ziyaret etti, illere canlı bağlanarak tam kapanma tedbirleri ile trafik, asayiş durumlarına ilişkin bilgi aldı.

Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın sorusu üzerine Süper Lig'de şampiyonluk kutlamalarıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Kader maçlarının oynanacağı cumartesi günü için bir diplomasiye ihtiyaç olduğunu belirten Soylu, "Şampiyonluk kutlamaları sokağa taşarsa; sağ olsun hem Giresunlular hem Adanalılar minimum ölçekte yaptılar. Sokakta görüntüler oldu ama her tarafa yayılan bir görüntü olmadı. Oradaki yöneticiler, idareciler hem kendileri çağrıda bulundular, hem valilerimiz çağrıda bulundular" dedi.

"Şampiyonluk kutlamalarının tam kapanma döneminden sonra yapılması hususunda bir diplomatik müzakere yöntemi hem size hem valimize düşüyor" diyen Soylu, şöyle devam etti:

"O açıdan bu konuda bir tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü üç takım da İstanbul'da. Türkiye'de de aynı şekilde olacak. İstanbul, bu konuda bir ilke kararı üretirse, hep beraber oturup bir çağrıda bulunursak, tam kapanma dönemine bir halel gelmeden, tam kapanmanın akabinde yapılabilir. Aynı şekilde ortak bir hareket kabiliyeti olur düşüncesi içerisindeyiz."
​Soylu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirlerin vaka sayılarına etkilerini de değerlendirdi. Soylu, "Vaka sayılarını düşürmek kadar tutmak da önemlidir" dedi. Soylu ayrıca, "Fedakarlık milletimizin fedakarlığıdır, fedakarlık esnafımızın fedakarlığıdır" ifadesini kullandı.

Tedbirlerin 17 Mayıs saat 05:00'e kadar geçerli olduğunu belirten Soylu, "17 Mayıs günü ne olacağını, nasıl, ne şekilde olacağını vatandaşımızla paylaşırız" dedi.

Bakan Soylu, tam kapanma döneminde 645 bin 834 kişiye yol izin belgesi verildiğini belirterek şunları söyledi:
"Tam kapanma süresince 10 milyon 544 bin kişiye çalışma muafiyet belgesi verildi. Şehirlerarası yollarda, bin 167 kontrol noktasında 16 bin 669 personel görev alıyor. 
Bu bayram da 'non stop' çalışmaya devam edeceğiz. Bayramda biz çalışacağız, vatandaşımız da huzur ve güven içinde olacak. 16 Mayısla 23 Mayıs arasında geçerli olacak trafikle ilgili bir genelde yayınladık. Trafik ekiplerimizin görünür olmasını ve iletişim, denetim, bilgilendirme konusunda adım atmalarını rica ettik."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları