loading
close
SON DAKİKALAR

Soyuz roketinin fırlatılışı ertelendi

Soyuz roketinin fırlatılışı ertelendi
Tarih: 11.02.2012 - 22:18
Kategori: Bilim & Teknoloji

Avrupa navigasyon sistemi Galileo'nun iki uydusunu yörüngeye yerleştirecek olan Soyuz roketinin fırlatılışı son anda ertelendi.

AB Komisyonu, uyduların fırlatılışının sadece 24 saat ertelendiğini duyurdu. Komisyondan yapılan açıklamada, teknik nedenlerden dolayı ertelenen fırlatma işleminin yarın öğlen saatlerinde gerçekleşeceği belirtildi.

Alman Havacılık ve Uzay Merkezinin sözcüsü Andreas Schütz, bu sabah tüm kontrol ışıklarının yeşil yandığını, hatta Soyuz roketine yakıt bile doldurulmaya başlandığını ifade etti. Schütz, fırlatmanın son anda ertelendiğini ifade etti.

Rus roketi Soyuz, ilk kez Güney Amerika'daki Fransız Guyanası'nda bulunan uzay üssü Kourou'dan uzaya hareket edecek. Soyuz roketleri bugüne kadar Kazakistan'daki Baykonur ve Rusya'daki Plesezk üslerinden fırlatılıyordu.

Aslında 2008'de hayata geçmesi planlanan, ABD'nin küresel konumlandırma sistemi GPS'e rakip olması beklenen Galileo projesindeki gecikmeler ve artan maliyetler sık sık eleştiriliyor. Galileo'nun 2014'te devreye girmesi öngörülüyor. Bu tarihe kadar, sistem için gerekli 30 uydudan 18'inin yörüngeye yerleştirilmiş olması gerekiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları