loading
close
SON DAKİKALAR

SÖZ-DER'den Hakem Heyetine çağrı

SÖZ-DER'den Hakem Heyetine çağrı
Tarih: 28.05.2012 - 18:21
Kategori: Sendika

Erkan Börekçi, toplu sözleşme görüşmelerinde son sözü söyleyecek olan Kamu Görevlileri Hakem Heyetine, "Çalışanların haklı taleplerine duyarlı olun" çağrısında bulundu...

SÖZ-DER'den yapılan açıklamaya göre, SÖZ-DER Başkanı Erkan Börekçi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir araya geldi. Başkan Börekçi, görüşmede tüm 4/C çalışanlarının sendikalaşma yolunda haklarını aramak için bu yola çıktıklarını ve toplu sözleşme görüşmelerinde beklentilerinin ertelendiğini söyledi. Börekçi, Bakan Çelik'e 4/C'lilerin çalışma sürelerinin 11 ay 28 güne çıkarılmasında gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti ve "Ancak bu açılan yarayı kapatmaya yetmedi" dedi.


"4/C'lilerin kadrolu memura göre maaşı bin 107 TL daha az"
Başkan Börekçi, 4/C'lilerin sendikalaşma çalışmalarını hızla yürütmekte oldukların ifade ederek, "Özelleştirme uygulamaları sebebiyle işsiz kalarak eski kamu işçilerinin 657 sayılı 4/C statüsünde çalıştırılması ciddi bir hak ihlalini de ortaya çıkartmıştır. Kamu çalışanları arasında en kısıtlı imkanlara sahip olarak çalışan kesim 4/C'lilerdir. Kamuda en öncelikli olarak en fazla hak kaybına uğrayan personellerin 4/C'liler olduğunu ve diğer sorunları yetkililere ve sendikalara durumumuz iletilmiş ve İnsanca yaşam düzeyine getirilmesi için gerekli hassasiyetin ve önceliğin gösterilmesini istemiştik.

Yapılan Sendikalar ve Toplu Sözleşme Kanunu içindeki değişiklikle işçi dışında kalan personel olarak bizlerin de kamu personeli tanımının içine alınmış olması ve toplu sözleşme konusunun içinde anılan personel olma gelişmesi bizleri memnun etmiş olumlu bir gelişmedir. Yıllardır İlgili taraflar ve sendikalar tarafından konu mankeni gibi bir yerlere itilmemizin verdiği endişe ve tereddüt ile sağduyu ve yeterli olgunlukla ve sendikaların taleplerini ve toplu sözleşme sürecini yüksek heyecanla takip ettik, ancak yeterli hassasiyet istenilen ölçülerde yerini bulmadı" diye konuştu.

Aynı odada aynı işleri yapan kadrolu memur ile 4/C çalışanı arasında bin 107 TL'lik bir maaş farkı bulunduğunu sözlerine ekleyen Börekçi, "Burada bir hak kaybı ihlali söz konusudur ve bu adaletsizliği hiçbir şekilde açıklamak mümkün değildir. Maalesef memur maaş zammında anlaşma sağlanamadığı için devreye Kamu Görevlileri Hakem Kurulu girecek. Kamu görevlileri hakem heyeti değerli üyelerine çağrıda bulunuyoruz. Kamu çalışanları arasındaki bu adaletsiz uygulama ve hak kaybı mağduriyetinin bir ölçüde bile kapanmasına gereken desteği vermelerini istiyor. 4/C'li çalışanların haklı taleplerine duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları