loading
close
SON DAKİKALAR

Söz Verdiler Ama Sıfır Çektiler

Söz Verdiler Ama Sıfır Çektiler
Tarih: 05.10.2011 - 11:43
Kategori: Spor

Türkiye Boks Milli Takımı, Dünya Boks Şampiyonası'ndan vize alamadan şampiyonaya veda etti.

2012 Londra Olimpiyatları'na vize alma hesapları yapan Türkiye Boks Milli Takımı, 10 sıklette katıldığı Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası'ndan vize alamadan şampiyonaya veda etti. 

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in Dünya Şampiyonası öncesi Ankara'da yapılan basın toplantısında, "Başbakana sözümüz var. 2012 Londra Olimpiyatları'na 10 boksörle gideceğiz" sözü yalan oldu. Eyüp Gözgeç, "Hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Çok üzgünüm. Tüm Türk Halkından bu güne kadar, bizden desteğini hiç esirgemeyen ve Söz verdiğimiz tüm büyüklerimizden özür diliyorum" dedi. 

Gözgeç, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Ben hayatımda böyle bir şey ne gördüm, ne işittim, ne de yaşadım. Hakem hataları vardı, ama bunlar mazeret değil. Türkiye'ye dönünce çok kesin radikal kararlar alacağız. Sonradan ağlamanın yerine, baştan ağlamalıydık. Çok üzgünüm. Tüm Türk halkından ve söz verdiğimiz tüm büyüklerimizden özür diliyorum. Şu an Azerbaycan'da yöneticilerimizle bu olayın nedenlerini araştırıyoruz. Antrenör ve sporcularla ilgili çok katı kararlar alacağımızı düşünüyorum" ifadesini kullandı. 

Katılımcı sayısı bakımından dünya rekorunun egale edildiği 16. Büyük Erkekler Dünya Boks Şampiyonası'na Türkiye 49, 52, 56, 60, 64, 69, 75, 81, 91 ve +91 kiloda toplam 10 sporcu ile katıldı. 52 kg'da Selçuk Eker, 60 kg'da Fatih Keleş, 75 kg'da Adem Kılıçcı, 91 kg'da Bahram Muzaffer ve +91 kg'da Denizcan Gökkaya ilk turda elenirken, 49 kg'da Ferhat Pehlivan, 56 kg'da Furkan Ulaş Memiş, 64 kg'da Onur Şipal, ve 81 kg'da Caner Sayak ikinci turda, Önder Şipal ise üçüncü turda şampiyonaya veda eden isimler oldular. 

Türkiye Boks Milli Takımının Dünya Şampiyonası boyunca yaptığı maçlar ve alınan sonuçlar ise şu şekilde: 

49 kg da Venezuellalı rakibi Eduard Bermudez'i sayı farkı ile mağlup ederek tur atlayan Ferhat Pehlivan, ikinci turda Ekvadorlu Quıpo'ya 17-10 yenilerek turnuvaya veda eden ilk isim oldu. 

52 kg'da Selçuk Eker, Botswanalı rakibi Oteng Oteng'e mağlup oldu ve ilk turda şampiyonadan elendi. 

56 kg'da Gallerli rakibi Sena Mcgoldrick'i 12-10 yenerek ikinci tura Yükselen 56 kilodaki Türk Boksör Furkan Ulaş Memiş, bir üst turda Tacikistanlı Anvar Yusunov'a hakem kararı ile yenilerek turnuvadan elendi. 

60 kg'da Fatih Keleş, Çinli Lıu Qıang'a 16-10'luk skorla mağlup oldu ve şampiyonaya ilk turda veda etti. 

64 kg'da Nikaragualı Luis Amador'u 16-5 yenerek adını bir üst tura yazdıran Onur Şipal, Özbek Sanjorbek Rahmonov'a 23-22 yenilerek vize ve madalya şansını kaybetti ve elenenlerler arasına katıldı. 

69 kg'da Polonyalı Kamil Szeremeta'yı 14-10 mağlup ederek ikinci tura Yükselen Önder Şipal, Gürcü rakibi Zaal Kvachatadze karşısında da ringden 25-20'lik galibiyetle ayrılan Şipal, üçüncü turda Hint rakibi Krishan Vikas'a 14-7 mağlup olarak şampiyonaya veda etti. 

75 kg'da Ankara'da gerçekleştirilen Büyük Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Gümüş madalya kazanan Adem Kılıçcı ise, Alman sporcu Stefan Hartel'e 13-10 yenilerek ilk turda elendi. 

81 kg'da Taylandlı rakibi Kriangkai Sukkhum'u ilk maçta 19-10'luk skorla geçen Caner Sayak, ikinci turda Kübalı Julio de La Cruz Peraza'ya mağlup oldu ve şampiyonadan elendi. 

91 kg'da Alman rakibi Alexander Povernov'a hakem kararı ile yenilen Bahram Muzaffer, ise ilk turda havlu attı. 

+91 kg'da Denizcan Gökkaya ise , Kübalı Boksör Eris Landy Savon Cotilla'ya mağlup olarak bir üst turu göremeyenler arasına katıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları