loading
close
SON DAKİKALAR

Sözleşmesinin feshi ile ilgili açıklama

Sözleşmesinin feshi ile ilgili açıklama
Tarih: 11.02.2012 - 22:18
Kategori: Spor

Ziya Doğan, ''Sayın başkan ve yöneticilerle oturduk, konuştuk. Yeni bir kan değişiminin belki etkili olacağı düşüncesiyle yollarımızı bugünden itibaren ayırdık'' dedi.

Doğan, kulüp başkanı Sami Altınyuva ve genel menajer Hikmet Hancıoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, sarı-lacivertli kulübün kendisine takımı çalıştırması için teklifte bulunduğunda, şartların çok zor olduğunu iyi bildiğini söyledi.

Birileri zor durumda olduğunda hiç bir zaman ''hayır'' diyemeyen bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Ziya Doğan, ''Profesyonelliği bazen unutuyorum ama olsun bu benim doğal halim ve ben bundan da mutluyum. Bu zor şartlara rağmen o dönem görevi kabul ettim'' diye konuştu.

Doğan, bu zor şartlar içinde iyi bir takım oluşturduklarını, biraz şanssızlık, biraz kalite eksikliğine rağmen çok daha yüksek yerlerde olmaları gereken futbol oynadıklarını vurgulayarak, bu yönden vicdanen çok rahat olduğunu belirtti.

''Geldiğim günden itibaren takım için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıp, futbolcularımla çok onurlu bir mücadele verdik'' diyen deneyimli teknik adam, şöyle devam etti:

''Son iki gündür yoğun bir şekilde başkan ve yönetici arkadaşlarımızla görüşüyoruz. İçimden başkana kızıyordum ama bugün kızmıyorum, 'hakkını helal etsin' diyorum. Çünkü, onun sıkıntılarını iki gündür yakından gördüm. Tek başına her şeyi sırtına almış. Verilen sözlerin hiç birisi yerine gelmemiş. Ben gördüğümü anlatmadan yapamıyorum. Kendisine teşekkür ederim. Bize zor şartlarda destek verdi. Sayın başkan ve yöneticilerle oturduk, konuştuk. Yeni bir kan değişiminin belki etkili olacağı düşüncesiyle yollarımızı bugünden itibaren ayırdık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Görevde bulunduğumuz süre içinde bana gösterdikleri ilgi nedeniyle basın mensuplarına da teşekkür ederim. Ankara'da medya apayrı, bunu her zaman söylüyorum. 102 yıllık tarihi olan bir takım için mutlaka formül bulunacaktır. Başkentin takımı bundan sonra iyi olur inşallah. Kalbim onlarla olacak.''

Ziya Doğan, basın toplantısı öncesinde oyuncularıyla da bir araya geldiğini, kendilerine teşekkür edip, vedalaştığını da anlattı.

'Profesyonellikte bunlar var'

Doğan, bir gazetecinin ''Mevcut yönetim göreve gelmeden önce takımın başındaydınız. Yönetim kurulu göreve geldiğinde 'kan değişikliği adına ayrılmaya hazırım' demiştiniz. Ancak, yola devam ettiniz. Bugün ne oldu da bu ayrılık gerçekleşti?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''O günün şartlarında benim etik davranmam gerekliydi. Gelen yönetimin önünü açmak için doğru olanı yaptım. Sayın başkan ve yönetim kuruluna 'kafanızda bir düşünce varsa uygulayabilirsiniz. Mukavelemdeki tazminatı da hiç önemsemeyin' dedim. Bizim yine aynı şartlarda geçmişe dönük alacaklarımız dışında talebimiz olmaz. O gün öyleydi, bugün böyle bir düşünce oldu. Ortak düşündük. Profesyonellikte bunlar var. Pek fazla üzerinde durmamak lazım.''

Ziya Doğan, ''Geçen hafta sonu deplasmanda 1-0 mağlup olduğunuz Medical Park Antalyaspor maçının ardından yönetim kurulu ile ayrılma konusunu görüştünüz mü?'' şeklindeki soruyu ise ''Evet başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştük. Görüşmeler de iki gündür devam ediyordu. Sonuçta bugünde son noktayı koyduk. Ama Antalya maçından sonra sadece fikir alışverişi yapmıştık. Maçtan çıkan hoca da, başkan da, yönetim de çok doğru düşünmeyebilir. 'Bir gün sonra soğukkanlı bir şekilde bunu değerlendirelim' dedik. Sonuçta da öyle oldu'' şeklinde cevapladı.

'Yıllardır söylüyorum; kulüpler şahısların olmalı'

Bir gazetecinin, ''Bugün yine bir Türkiye gerçeği yaşandı. Başarısızlıkta ilk suçlu ilan edilecek kişiler, teknik adamlar oluyor. Siz bunu doğru buluyor musunuz? Türkiye'de bunun önüne geçmek için neler yapılabilir?'' sorusuna ise Doğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Ben onu yıllardır söylüyorum; kulüpler şahısların olmalı. O zaman her şey çok doğru gider. Benim düşüncem bu. Avrupa'da, gelişmiş ülkelerdeki kulüplerin yapısı aynı şekilde. Çünkü, yönetimler geliyor iki sene içinde başarılı olamazsa yönetimlerde de bir istikrar yakalanmıyor. Bu anlamda baktığımız zaman Türk futbolunun geleceği açısından ben diyorum ki, şirketleşme. Bakın Azerbaycan'da takımlar şirketleşti. Göreceksiniz 5-6 sene sonra çok önemli yere gelecekler. Bence, bizde Beşiktaş'ı, Galatasaray'ı bir İngiliz, ABD'li alabilmeli. İngiltere'de alıyor. Elden mi gidiyor takım. O zaman her şey çok daha doğru olur, doğru kararlar verilir.''

Kulüp Başkanı Altınyuva

Ankaragücü Kulübü Başkanı Sami Altınyuva da, sarı-lacivertli kulüpte daha önce yöneticilik yaptığı dönemde de, ticari hayatında da her zaman istikrardan yana olduğunu bildirdi.

Yönetim kurulu olarak göreve geldiklerinde ilk yaptıkları görüşmede teknik direktör Ziya Doğan'ın önlerini açmak için görevi bırakabileceğini ilettiğini anlatan Altınyuva, ''Ama ben Ziya hocamızı önceden tanıdığım için, adamlığı, kişiliği ve dürüstlüğü ile ilgili hiç bir şüphem olmadığı için ve hocamızla devam etmek istediğim için oturduk konuştuk ve belirli konu üzerinde anlaştık. Görevimize karşılıklı olarak devam ettik'' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları