loading
close
SON DAKİKALAR

Spor daima kazanacak

Spor daima kazanacak
Tarih: 12.02.2012 - 18:08
Kategori: Spor

2011 Dünya Güreş Şampiyonası açılış töreni gerçekleştirildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda kimlerin kürsüye çıkacağını, madalyaların kimlerin boynuna takılacağını kestirmenin şu anda mümkün olmadığını belirterek, ''Ama en büyük kazananı şimdiden biliyoruz; müsabakalar nasıl neticelenirse neticelensin, spor daima kazanacak. Sporun kazanması barışın kazanması demektir, dostluğun, kardeşliğin kazanması demektir. Sporun kazanması en son tahlilde insanlığın kazanması demektir'' dedi.

Erdoğan, 2011 Dünya Güreş Şampiyonasının Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu büyük spor buluşması için dünyanın dört bir tarafından Türkiye'ye gelen bütün misafirlere ''hoş geldiniz'' dediğini belirterek, dünya güreşinin bu büyük organizasyonunun başta burada mücadele edecek sporcular olmak üzere bütün sporseverlere başarı, güzellikler ve barış getirmesini dilediğini söyledi.

Sporun vesile olduğu bütün uluslararası organizasyonları, farklı coğrafya ve kültürlerden gelen sporcuları bir araya getiren, kaynaştıran ve yakınlaştıran birer barış ve dostluk buluşması olarak gördüklerini dile getiren Erdoğan, bu şampiyonada 106 ülkeden 2 bini aşkın sporcunun, sporun evrensel değerleri çerçevesinde, centilmence mücadele ederek başarıyı arayacaklarını ve olimpiyatlara katılacaklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, ''Kimler kürsüye çıkacak, madalyalar kimlerin boynuna takılacak, bunu şu anda kestirmemiz mümkün değil ama en büyük kazananı şimdiden biliyoruz; müsabakalar nasıl neticelenirse neticelensin, spor daima kazanacak. Sporun kazanması barışın kazanması demektir, dostluğun, kardeşliğin kazanması demektir. Sporun kazanması en son tahlilde insanlığın kazanması demektir'' şeklinde konuştu.

İSTANBUL'UN 2020 OLİMPİYAT OYUNLARINA ADAYLIĞI
Yakın zaman önce İstanbul'un, 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığını dünya kamuoyuna açıkladıklarını anımsatan Erdoğan, bundan muratlarının, sporun toplumları birbirlerine yakınlaştıran, kültürleri kaynaştıran evrensel misyonuyla, asırlar boyunca bu barış misyonunun sembollerinden biri olmuş İstanbul'u buluşturmak olduğunu kaydetti.

Üç kıtanın ve sayısız medeniyetin buluştuğu kadim şehir İstanbul'un, dünyanın geleceğine barış ve esenlik ilhamı taşıyacak çok değerli bir tarih mirasına sahip olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''İnanıyoruz ki İstanbul'da yakılan Olimpiyat Meşalesi, aydınlığını dünyanın en uzak köşelerine kadar yayacak, ulaştıracaktır. Bugünün toplumları olarak, insanlığın barış ve dostluk içinde bir arada yaşadığı bütün geçmiş tecrübelerden dersler çıkarmaya çok ihtiyacımız var. Birbirimizi bilmeye, tanımaya, anlamaya ihtiyacımız var. Sadece hak ederek kazananların başarıya ulaşmış sayılacağını yeni baştan öğrenmeye ihtiyacımız var. Olimpik ruhu, sportmenliği, centilmenliği sadece spor sahalarında, minderlerde, kortlarda değil hayatın her alanında bir insanlık ideali olarak yaşatmaya ihtiyacımız var. Tarih bu bilinci edinmemize, sporsa yaşatmamıza zemin hazırlayacaktır. Bu anlamda İstanbul, tarihle sporun buluştuğu bir sembol şehir olsun, buradan dünyaya barış ve dostluk esintileri ulaştırsın istiyoruz. Bunun için burada olmaktan, beraber olmaktan, sporla olmaktan heyecanlıyız.''

Başbakan Erdoğan, burada bulunmaktan, sporla olmaktan dolayı çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin son yıllarda hep bunun temellerini attığını belirtti.

Şampiyonanın yapıldığı Sinan Erdem Spor Salonunun bu yatırımların en önemlilerinden olduğunu, bunu daha bir çok yatırımın takip edeceğini anlatan Erdoğan, şu anda burada, şampiyonada gençleri bulunan 106 ülkenin bayrağını selamladığını söyledi.

SUAT KILIÇ
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nın tarihin en geniş katılımlı güreş organizasyonu olduğunu söyledi.

Suat Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilen 2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, 18 Eylül'e kadar şampiyonaya ev sahipliği yapacaklarını belirtti.

Kılıç, şöyle devam etti:
''Bizim açımızdan çok gurur vesilesi olan bir husus şudur; tarihin en geniş katılımlı güreş şampiyonasına ev sahipliği yapma imkanını yakaladık. 106 ülkeden toplam 858 sporcu bir hafta süreyle İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda 'minderin aslanları' olarak ata sporumuz güreşin bayrağını, tüm milleti adına burada temsil etmiş olacak. Saygıdeğer başbakanım zat-ı alinize, Türk sporuna ve güreşimize vermekte olduğunuz desteğin yanında, İstanbul'da iş günü olan pazartesi günü, mesai saati olmasına rağmen spor salonunu dolduran çok değerli İstanbullulara teşekkürlerimi ifade ediyorum.''  

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği Başkanı Raphael Martinetti de şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ederek, sporculara başarı diledi.

Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker ise şampiyonanın son 100 yılın en büyük güreş organizasyonu olarak anıldığını belirterek, kendilerine destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, FILA Başkanı Raphael Martinetti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür etti.

NOTLAR
Şampiyonanın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, FILA Başkanı Raphael Martinetti ile birlikte gerçekleştirdi.

Martinetti, Başbakan Erdoğan'a önemli spor adamlarına verilen ''FILA Onur Nişanı''nı takdim etti.

Martinetti, Bakan Suat Kılıç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Güreş Federasyonu Başkanı, İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak'a da özel bir nişan takdim etti.

Açılış töreninde Türk bayrağını milli güreşçi Fatih Çakıroğlu, FILA bayrağını Taha Akgül taşıdı. Salonda zaman zaman Başbakan Erdoğan lehine tezahüratlarda bulunan bir grup, İsrail'in ismi anons edildiğinde ''Kahrolsun İsrail'' yönünde slogan attı.

Açılış töreninin sonunda sporcu andını milli güreşçi Serhat Balcı, hakem andını İbrahim Cicioğlu okudu.

Törene Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da katıldı.

Törenin son bölümünde ise Şaman Halk Dansları grubu, Türk halk müziği sanatçıları Kubat ile Zara'nın söylediği türkülere eşlik ederek, güzel bir gösteri sundu.

Gösteri sırasında yapılan davul şovları da yerli, yabancı tüm misafirlerin adeta nefesini kesti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları